Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!

Fenyves Balázs | 2018. november 12. 16:25:36 | Utolsó frissítés: 1 éve
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatának.

 

 

Igazán emlékezetesre sikeredett az elmúlt hét az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainak, leszámítva női kézilabdásainkat, akik az elmúlt napokban nem szerepeltek újabb mérkőzésen a K&H Liga küzdelmeiben.

 

Pályára lépett ugyanakkor az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda gárdája, méghozzá a másodosztály Zöld-csoportjának hetedik fordulójában. Az ellenfél KTE-Duna Aszfalt II. társulata ellen sokáig szoros mérkőzést játszottak a fiúk, az utolsó negyedben azonban sikerült meglépni, és végül tizenkilenc pontos győzelmet aratni.

 

 

Nyernie az Eszterházy SC férfi vízilabdásainak már nem sikerült, mégis történt olyan dolog, ami miatt különös jelentőséggel bírt az Ybl Water Polo Club elleni összecsapás. Ezt a különlegességet a háromszoros olimpiai bajnok kapuslegenda, Szécsi Zoltán szereplése jelentette, aki az EKE színeiben húzott sapkát.

 

A bemutatkozás kiválóan is sikerült, mivel az élcsapatnak számító fővárosiak elleni rangadón mindössze hat gólt kapott a hátsó alakzat, ugyanakkor a jó védekezés hátulütőjét a gyenge támadásvezetés jelentette. Hat találatra így csak öt érkezett válaszként, ezzel pedig nem sikerült megnyernie a találkozót Tóth Péter legénységének.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 7. forduló

EKE-Eger-KOK – KTE-Duna Aszfalt II. 80-61

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 6. forduló

Eszterházy SC – Ybl Water Polo Club 5-6

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Balogh Tibor)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!