Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2017. november 23. Kelemen
MozgásTér

Hat arany a birkózó MEFOB-ról

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 04. 21:09:41 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
A hétvégén a Leányka úton indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2017/2018-as szezonja.

 

 

Három profi szakág mellett idén az amatőrök is megmérethették magukat a birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelynek 2016 után 2017-ben is intézményünk, és Eger városa adhatott otthont.

 

A rendezvényt hivatalosan három szervezet rendezte, a házigazda Eszterházy Károly Egyetem (EKE),az Egri Városi Sportiskola, valamint a Magyar Birkózó Szövetség, de természetesen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség megbízásából. Az ünnepélyes megnyitó szombat délelőtt fél tizenegykor kezdődött, majd azt követően, folyamatosan léptek a szőnyegre a sportolók.

 

 

A házigazda EKE mind kötött-, mind szabadfogásban képviseltette magát, ráadásul mindkét nemben. Amint aztán egyre inkább haladtunk előre a versenyben, egyre több bajnoki címnek és további érmes helyezéseknek örülhettünk.

 

Kötöttfogásban a 66 kilogrammosok között elinduló Váncza István, valamint a 130-as súlycsoportban érdekelt Kucsera Tibor vehetett át arany medálokat, míg a nőknél az 53 kilogrammos Váncza Ivett, illetve a két kilóval nehezebb Dénes Mercédesz. A szabadfogású versenyeknél 61 kilogrammban Galajda Norbert, míg 125-ben Nagy Mihály diadalmaskodott.

 

 

Az összesen hat első hely mellett egy második, és további öt harmadik pozíció jutott Eszterházy-s hallgatónak, ami az összesített csapatpontversenyben a Testnevelési Egyetem mögött a második helyre volt elegendő.

 

Mindent összevetve, intézményünk idén is remek módon felelt meg a szervezés jelentette igényeknek. A résztvevők visszajelzései alapján, nem utolsósorban pedig saját hallgatóink elért eredményeink köszönhetően, ismét egy felejthetetlen MEFOB-on lehetünk túl.

 


 

 

Az Eszterházy-s hallgatók eredményei:

 

Kötöttfogás, férfiak

66 kg: 1. Váncza István, 3. Galajda Péter

85 kg: 3. Starosciák Tamás

98 kg: 3. Bagó Tibor

130 kg: 1. Kucsera Tibor, 3. Nagy Mihály

 

Kötöttfogás, nők

53 kg: 1. Váncza Ivett

55 kg: 1. Dénes Mercédesz

 

Szabadfogás, férfiak

61 kg: 1. Galajda Norbert

97 kg: 3. Bagó Tibor

125 kg: 1. Nagy Mihály, 2. Kucsera Tibor

 

 

 

Összesített csapatpontverseny:

 

1. Testnevelési Egyetem, 2. Eszterházy Károly Egyetem, 3. Pécsi Tudományegyetem.

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Hogyan csinálj pénzt a tudásodból? November 30-án megtudhatod!
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2017. november 30-án délután fél kettőtől...
Száz százalékos hétvége!
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta...
Három nyerhető meccs
Szombaton kettő, vasárnap egy hazai bajnoki mérkőzésen szoríthatunk az egyetem csapatainak.