Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. június 21. Alajos
MozgásTér

Hat arany a birkózó MEFOB-ról

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 04. 21:09:41 | Utolsó frissítés: 1 éve
A hétvégén a Leányka úton indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2017/2018-as szezonja.

 

 

Három profi szakág mellett idén az amatőrök is megmérethették magukat a birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelynek 2016 után 2017-ben is intézményünk, és Eger városa adhatott otthont.

 

A rendezvényt hivatalosan három szervezet rendezte, a házigazda Eszterházy Károly Egyetem (EKE),az Egri Városi Sportiskola, valamint a Magyar Birkózó Szövetség, de természetesen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség megbízásából. Az ünnepélyes megnyitó szombat délelőtt fél tizenegykor kezdődött, majd azt követően, folyamatosan léptek a szőnyegre a sportolók.

 

 

A házigazda EKE mind kötött-, mind szabadfogásban képviseltette magát, ráadásul mindkét nemben. Amint aztán egyre inkább haladtunk előre a versenyben, egyre több bajnoki címnek és további érmes helyezéseknek örülhettünk.

 

Kötöttfogásban a 66 kilogrammosok között elinduló Váncza István, valamint a 130-as súlycsoportban érdekelt Kucsera Tibor vehetett át arany medálokat, míg a nőknél az 53 kilogrammos Váncza Ivett, illetve a két kilóval nehezebb Dénes Mercédesz. A szabadfogású versenyeknél 61 kilogrammban Galajda Norbert, míg 125-ben Nagy Mihály diadalmaskodott.

 

 

Az összesen hat első hely mellett egy második, és további öt harmadik pozíció jutott Eszterházy-s hallgatónak, ami az összesített csapatpontversenyben a Testnevelési Egyetem mögött a második helyre volt elegendő.

 

Mindent összevetve, intézményünk idén is remek módon felelt meg a szervezés jelentette igényeknek. A résztvevők visszajelzései alapján, nem utolsósorban pedig saját hallgatóink elért eredményeink köszönhetően, ismét egy felejthetetlen MEFOB-on lehetünk túl.

 


 

 

Az Eszterházy-s hallgatók eredményei:

 

Kötöttfogás, férfiak

66 kg: 1. Váncza István, 3. Galajda Péter

85 kg: 3. Starosciák Tamás

98 kg: 3. Bagó Tibor

130 kg: 1. Kucsera Tibor, 3. Nagy Mihály

 

Kötöttfogás, nők

53 kg: 1. Váncza Ivett

55 kg: 1. Dénes Mercédesz

 

Szabadfogás, férfiak

61 kg: 1. Galajda Norbert

97 kg: 3. Bagó Tibor

125 kg: 1. Nagy Mihály, 2. Kucsera Tibor

 

 

 

Összesített csapatpontverseny:

 

1. Testnevelési Egyetem, 2. Eszterházy Károly Egyetem, 3. Pécsi Tudományegyetem.

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Múzeumok Éjszakája a Varázstoronyban
A Varázstoronyba is érdemes lesz ellátogatni a Múzeumok Éjszakáján.
Múzeumok Éjszakája a Tittel Pál Könyvtárban
Az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára június 23-án ismét csatlakozik a...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...