Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
MozgásTér

Hat arany a birkózó MEFOB-ról

Fenyves Balázs | 2017. szeptember 04. 21:09:41 | Utolsó frissítés: 1 éve
A hétvégén a Leányka úton indult el a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2017/2018-as szezonja.

 

 

Három profi szakág mellett idén az amatőrök is megmérethették magukat a birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelynek 2016 után 2017-ben is intézményünk, és Eger városa adhatott otthont.

 

A rendezvényt hivatalosan három szervezet rendezte, a házigazda Eszterházy Károly Egyetem (EKE),az Egri Városi Sportiskola, valamint a Magyar Birkózó Szövetség, de természetesen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség megbízásából. Az ünnepélyes megnyitó szombat délelőtt fél tizenegykor kezdődött, majd azt követően, folyamatosan léptek a szőnyegre a sportolók.

 

 

A házigazda EKE mind kötött-, mind szabadfogásban képviseltette magát, ráadásul mindkét nemben. Amint aztán egyre inkább haladtunk előre a versenyben, egyre több bajnoki címnek és további érmes helyezéseknek örülhettünk.

 

Kötöttfogásban a 66 kilogrammosok között elinduló Váncza István, valamint a 130-as súlycsoportban érdekelt Kucsera Tibor vehetett át arany medálokat, míg a nőknél az 53 kilogrammos Váncza Ivett, illetve a két kilóval nehezebb Dénes Mercédesz. A szabadfogású versenyeknél 61 kilogrammban Galajda Norbert, míg 125-ben Nagy Mihály diadalmaskodott.

 

 

Az összesen hat első hely mellett egy második, és további öt harmadik pozíció jutott Eszterházy-s hallgatónak, ami az összesített csapatpontversenyben a Testnevelési Egyetem mögött a második helyre volt elegendő.

 

Mindent összevetve, intézményünk idén is remek módon felelt meg a szervezés jelentette igényeknek. A résztvevők visszajelzései alapján, nem utolsósorban pedig saját hallgatóink elért eredményeink köszönhetően, ismét egy felejthetetlen MEFOB-on lehetünk túl.

 


 

 

Az Eszterházy-s hallgatók eredményei:

 

Kötöttfogás, férfiak

66 kg: 1. Váncza István, 3. Galajda Péter

85 kg: 3. Starosciák Tamás

98 kg: 3. Bagó Tibor

130 kg: 1. Kucsera Tibor, 3. Nagy Mihály

 

Kötöttfogás, nők

53 kg: 1. Váncza Ivett

55 kg: 1. Dénes Mercédesz

 

Szabadfogás, férfiak

61 kg: 1. Galajda Norbert

97 kg: 3. Bagó Tibor

125 kg: 1. Nagy Mihály, 2. Kucsera Tibor

 

 

 

Összesített csapatpontverseny:

 

1. Testnevelési Egyetem, 2. Eszterházy Károly Egyetem, 3. Pécsi Tudományegyetem.

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.