Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
MozgásTér

Hat között a futsal MEFOB-on!

Fenyves Balázs | 2018. április 12. 14:52:43 | Utolsó frissítés: 1 éve
Kettős győzelemmel jutott túl ELTE jelentette ellenfelén egyetemünk férfi futsal csapata.

 

 

A lányok után a fiúk is elkezdték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) küzdelmeit, már ami a 2017/2018-as tanév futsal versenyét illeti. A szebbik nem búcsúzását követően tehát az erősebbiken volt a sor.

 

 

Elöljáróban annyit érdemes elárulni az idei év lebonyolításával kapcsolatosan, hogy húsz felsőoktatási intézmény nevezett. Az első fordulóban a tavalyi első négy helyezett nem szerepelt, így tizenhat együttes részvételével indult el az oda-visszavágós rendszerű sorozat.

 

A mieink ebben a körben a Nyíregyházi Egyetemmel játszottak volna, de csak volna, mivel a rivális visszalépett a küzdelemtől. Mindez azt jelentette, hogy játék nélkül jutott tovább az EKE-Eger néven szereplő alakulat. A kiemelt négy, valamint az első körből továbblépő nyolc gárdával a második fordulóban tehát tizenketten folytatták a versenyt, ahol az egriek az ELTÉ-t kapták ellenfélül.

 

 

Emlékeztetőül, a lányok kettős vereséggel (a fővárosban 5-2, itthon 7-1) estek ki, így nem sikerült bejutniuk a négyes döntőbe. A fiúk tehát bosszút is állhattak társaikon, ami már az első mérkőzésen reálisnak tűnt.

 

A budapesti összecsapáson végig vezetve, folyamatosan két-háromgólos előnyben játszottak Gallik Gáborék, majd a végén egy 7-5-ös győzelmet könyvelhettek el. Így érkeztünk el a most szerdai visszavágóhoz, amelyet a Leányka úti Eszterházy-csarnokban rendeztek.

 

Már a találkozó elején érezni lehetett, hogy kiváló hangulatú mérkőzésen vehetnek részt az EKE játékosai, hiszen ezúttal is a helyszínen „tevékenykedett” egyetemünk másodosztályú női kézilabdacsapatának szurkolótábora, az Eger Bulls. Rajtuk kívül az EKE Cheerleaders is támogatta az együttest, a meccs félidejében pedig bemutatót is tartott.

 

 

Ekkor már nem igen maradt nyitott kérdés a továbbjutással kapcsolatosan, hiszen a szünetig el is intézte ellenfelét a házigazda. A 7-2-es első játékrész összességében már hétgólos különbséget jelentett, mindez pedig rá is nyomta bélyegét a folytatásra. A térfélcserét követően legalábbis már csak egy-egy találatot láthattunk, de a féket behúzva is biztosan tartotta előnyét az Eszterházy, amely összességében tehát hét góllal jutott túl az ELTE-n.

 

A legjobb hat csapat közé jutva most várhatjuk a sorsolást. A következő párharcból ráadásul már egyenesen a négyes döntőbe vezet az út, hiszen a három páros győztese rögtön a Final Fourba kvalifikálja magát. A három kieső sem biztos, hogy búcsúzik ugyanakkor, közülük ugyanis a két jobb gólkülönbséggel rendelkező két alakulat egymás ellen mérkőzhet meg a végjáték utolsó résztvevő pozíciójáért.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, futsal, férfiak, 2. forduló, 2. mérkőzés

EKE-Eger – ELTE 8-3 (7-2)

Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.

V.: Molnár L., Juhász S.

EKE: Iváncsik Norbert - Zsély Benedek, Gulyás Kristóf 2, Gallik Gábor 2, Kollár Bence 2. Cs.: Simon Bence, Fodor Tibor, Homonnay Márk, Kovács Gergely 1, Vas Dániel 1. Csapatvezető: Fenyves Balázs.

Továbbjutott az EKE-Eger 15-8-cal.

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....