Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Jó ügyért futottak

Gyarmati Zsanett | 2017. május 22. 16:16:34 | Utolsó frissítés: 1 éve
Jótékonysági futást szervezett az Opál Tehetséggondozó Alapítvány az Érsekkertben. A program legfőbb célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek a júliusi táborukra,és összehozza a társadalom különböző rétegeit.

 

Szép számmal gyűltek össze a szombat délelőtti programon kicsik és nagyok egyaránt. A futók két távot, egy 600 méteres családi, és egy 5 km-es versenytávot teljesíthettek. A szervező az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója volt: Garics Mariann, valamint Molnár Vanda, aki egyben az alapítvány elnöke is.

 

 

A helyszíni nevezések leadása után egy egri hős, Dobó István várkapitány segítségével történt a bemelegítés, majd az ő felvezetésével elrajtoltak azok, akik a családi táv teljesítésére jelentkeztek.

 

 

 

A hosszabb, 5 km-es táv rajtja 10 órakor kezdődött. A megközelítőleg húsz fős mezőnyben találkozhattunk Dr. Héjja – Nagy Katalinnal, egyetemünk oktatójával is. A távot leggyorsabban meglepetésre egy nyolcéves kisfiú, Mosoni Márton teljesítette.

 

 

Amíg az 5 km-es versenytávot teljesítők futottak, a kicsik sem unatkoztak, egy játékos vetélkedőn vehettek részt, és akinek az összes kérdésre sikerült helyesen válaszolnia, az egy plüss figurával gazdagodhatott. A verseny után találkozhattak Husival is, a németjuhász kutyussal, aki jutalomfalatért cserébe osztotta a pacsit a kicsiknek.

 

 


 

A résztvevők oklevéllel gazdagodtak, a megfelelő energiabevitel érdekében a szervezők müzli szeletet, almát és vizet osztottak nekik. Vandától megtudtuk, hogy több hasonló programot is szeretnének szervezni a közeljövőben, például egy ősszel megrendezendő túrát, vagy egy kerékpáros programot.

 

Az Alapítvány továbbra is várja az önkéntesek jelentkezését. Az Egyetemen beinduló önkéntesmunka-szeminárium teljesítéséhez szükséges órákat náluk is letölthetik a hallgatók.

 

Az Alapítvány munkájáról a Facebook-oldalukon is tájékozódhattok.

 

Fotó: Gyarmati Zsanett

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.