Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. július 16. Valter
MozgásTér

Jó ügyért futottak

Gyarmati Zsanett | 2017. május 22. 16:16:34 | Utolsó frissítés: 1 éve
Jótékonysági futást szervezett az Opál Tehetséggondozó Alapítvány az Érsekkertben. A program legfőbb célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek a júliusi táborukra,és összehozza a társadalom különböző rétegeit.

 

Szép számmal gyűltek össze a szombat délelőtti programon kicsik és nagyok egyaránt. A futók két távot, egy 600 méteres családi, és egy 5 km-es versenytávot teljesíthettek. A szervező az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója volt: Garics Mariann, valamint Molnár Vanda, aki egyben az alapítvány elnöke is.

 

 

A helyszíni nevezések leadása után egy egri hős, Dobó István várkapitány segítségével történt a bemelegítés, majd az ő felvezetésével elrajtoltak azok, akik a családi táv teljesítésére jelentkeztek.

 

 

 

A hosszabb, 5 km-es táv rajtja 10 órakor kezdődött. A megközelítőleg húsz fős mezőnyben találkozhattunk Dr. Héjja – Nagy Katalinnal, egyetemünk oktatójával is. A távot leggyorsabban meglepetésre egy nyolcéves kisfiú, Mosoni Márton teljesítette.

 

 

Amíg az 5 km-es versenytávot teljesítők futottak, a kicsik sem unatkoztak, egy játékos vetélkedőn vehettek részt, és akinek az összes kérdésre sikerült helyesen válaszolnia, az egy plüss figurával gazdagodhatott. A verseny után találkozhattak Husival is, a németjuhász kutyussal, aki jutalomfalatért cserébe osztotta a pacsit a kicsiknek.

 

 


 

A résztvevők oklevéllel gazdagodtak, a megfelelő energiabevitel érdekében a szervezők müzli szeletet, almát és vizet osztottak nekik. Vandától megtudtuk, hogy több hasonló programot is szeretnének szervezni a közeljövőben, például egy ősszel megrendezendő túrát, vagy egy kerékpáros programot.

 

Az Alapítvány továbbra is várja az önkéntesek jelentkezését. Az Egyetemen beinduló önkéntesmunka-szeminárium teljesítéséhez szükséges órákat náluk is letölthetik a hallgatók.

 

Az Alapítvány munkájáról a Facebook-oldalukon is tájékozódhattok.

 

Fotó: Gyarmati Zsanett

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Újra munkában a kézis lányok
Tíz érkező játékost jelentettek be kedd reggel az Eszterházy KESC első osztályba jutott...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...
Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti...