Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Jöhet a négyes döntő!

2018. május 23. 15:37:42 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Eszterházy Károly Egyetem férfi futsal csapata a címvédő Szombathelyt legyőzve jutott a MEFOB legjobb négy gárdája közé.

 

 

Fantasztikus eredménnyel rukkoltak ki intézményünk azon hallgatói, akik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) férfi futsal versenyében, kedd délelőtt az ország másik végén léptek pályára.

 

Elöljáróban annyit jegyeznénk meg, hogy a fiúk idei futsal MEFOB-ján húsz csapat indult el. Az első fordulóban a Nyíregyházi Egyetem visszalépett, így az EKE-Eger játék nélkül jutott tovább.

 

A második körben az ELTE-BEAC gárdája következett, először a fővárosban. Mint arról korábban már beszámoltunk, idegenben 7-5-ös, míg hazai környezetben 8-3-as eszterházy-siker született, így a társaság a legjobb hat együttes között folytathatta.

 

 

Itt aztán a papíron legnehezebb ellenféllel kellett farkasszemet nézni, hiszen a tavalyi végső győztes ELTE SEK Szombathellyel sorsolták össze Zsély Benedekéket. Az első mecset ezúttal a Leányka úton bonyolították le, ahol egy erősen döntetlen szagú találkozón végül a vendégek nyertek 2-1-re.

 

Ezek alapján nehéz, de nem lehetetlen visszavágó várt az egriekre, ráadásul az összecsapás idejét tekintve is lehettek kétségeink. Ezt a mérkőzést legalábbis kedden délelőtt 10.30-kor kezdték, ami azt jelentette, hogy hajnali öt órakor kellett indulniuk a fiúknak.

 

Az utazás ennek ellenére jól sült el, hiszen, bár a vezető találat a címvédő nevéhez fűződött, gyorsan sikerült megfordítani az állást. És, ha egy üzlet beindul! 3-1-es vendég vezetésnél már a mieink álltak jobban összesítésben, igaz, a félidőig bekapott góllal még semmi sem dőlt el.

 

 

Fordulás után mégis minden fantasztikusan alakult, hiszen Benke Norberték egymás után két újabb eredményes támadással 5-2-re, majd nem sokkal később 6-3-ra léptek meg. Mindez azt jelentette, hogy három gól kellett a továbbjutáshoz a házigazdától, amiből kettőt sikerült is ledolgozni.

 

Az utolsó percek pokoli izgalmakat hoztak, de a kapus Iváncsik Norbert vezérletével hősiesen védekező együttes kihúzta a dudaszóig, ezzel pedig ünnepelhetett. Az EKE-Eger csapata így hatalmas fegyvertényt végrehajtva, a címvédő szombathelyieket kiejtve jutott be a MEFOB négyes döntőjébe, amelyet május 31-én és június 1-és, vagyis jövő csütörtökön és pénteken rendeznek Budapesten.


 

 

 

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, férfi futsal, 3. forduló, 1. mérkőzés

EKE-Eger – ELTE SEK Szombathely 1-2 (1-2)

Egri gólszerző: Gulyás Kristóf 1.

 

A 2. mérkőzésen:

ELTE SEK Szombathely – EKE-Eger 5-6 (2-3)

Egri gólszerzők: Benke Norbert 2, Fodor Tibor, Zsély Benedek, Gallik Gábor, Gulyás Kristóf 1-1.

 

Továbbjutott az EKE-Eger, 7-7-tel, idegenben lőtt több góllal.

 

 

 

A csapat tagjai:

Iváncsik Norbert, Zsély Benedek, Kollár Bence, Gulyás Kristóf, Gallik Gábor, Homonnay Márk, Fodor Tibor, Benke Norbert, Kovács Gergely, Vas Dániel – játékosok, Fenyves Balázs – csapatvezető.

 

 

 

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!