Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. február 22. Gerzson
MozgásTér

Két meccs, plusz huszonkilences különbséggel

Fenyves Balázs | 2018. február 12. 18:00:32 | Utolsó frissítés: 8 napja
Egyetemünk női kézilabdacsapata ott folytatja a másodosztályú bajnokság tavaszi szezonját, ahol az őszit abbahagyta.

 

 

Végre beköszöntött a tavasz! Na jó, kijelentésünk még sajnos nem az időjárásnak szól, de attól még sportban így hívjuk azt az időszakot, amely az elmúlt hetekben kezdődött el, hiszen a különböző sportágak különféle bajnokságaiban már a szezon második felénél járunk.

 

Január legfrissebb alakulata hagyományosan az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, Váczi Péter tanítványai ugyanis már az év első hónapjában több bajnoki meccsen vannak túl. Sajnos az eredményesség tekintetében nem lehetünk elégedettek, hiszen az eddigi öt idei mérkőzés egyaránt egri vereséggel zárult.

 

Februárban már kézilabdásaink is folytatták az idényt, ráadásul napra pontosan ugyanazon a napon. Egy hete hazai környezetben lépett pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s listavezető női gárdája, a Hódmezővásárhely elleni tavasznyitón pedig tizenhárom gólos győzelmet aratott (28-15).

 

 

  

Ezen a hétvégén egy előzetesen sokkal nehezebbnek ígérkező találkozó következett, egy orosházi rangadó, ami azonban lényegesebben könnyebbre sikeredett. Nem túlzás azt mondani, hogy a plusz tizenhatos különbség több mint, amit legmerészebb álmunkban reméltünk, mindenesetre a lányok lendülete töretlen, és továbbra is három ponttal vezetik a keleti csoportot.

 

Nem kezdett ilyen jól az egyébként remek őszt záró Eger SBS Eszterházy férfi csapata. Tóth Edmond ötödik helyen telelő társulata januárban négyből négy sikert aratott a Ligakupa csoportkörében, amivel első helyen jutott tovább, ugyanakkor az eddigi két NB I-es forduló pocsékra sikeredett.

 

Egy hete Vácon nagyon sokáig úgy festett, rögtön győzelemmel nyitják a tavaszt az egriek, az utolsó negyedóra mindössze két lőtt gólja azonban túl kevésnek bizonyult, végül a házigazda nyert ugyanis egy találattal. Legutóbb az FTC otthonában még nagyobb volt a baj, egy második félidei hullámvölgy pedig olyan súlyos károkat okozott, ahonnan már nem lehetett visszaút.

 

Javítani legközelebb kedd este tudnak a fiúk, akikhez a Magyar Kupa negyedik fordulójában az élvonal jelenlegi harmadik helyezettje, a Tatabánya érkezik a körcsarnokba. A továbbjutás egy meccsen dől el, mi pedig bízunk a meglepetésben, amivel közel kerülhetne a sorozat négyes döntőjéhez az együttes.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 17. forduló

FTC – Eger SBS Eszterházy 30-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 15. forduló

Orosházi NKC – Eszterházy KESC 24-40

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Újabb forduló a Varázstorony versenyén
Elindult a Varázstorony Online Vetélkedő harmadik fordulója. A feladatlapok már...
Az érzelmek logikája előadás Egerben
Dr. Mérő László matematikus tart előadást március másodikán a Forrásban.
Felvételi a Roma Szakkollégiumban
Várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik büszkén vállalják roma kultúrájukat.