Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Két meccs, plusz huszonkilences különbséggel

Fenyves Balázs | 2018. február 12. 18:00:32 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Egyetemünk női kézilabdacsapata ott folytatja a másodosztályú bajnokság tavaszi szezonját, ahol az őszit abbahagyta.

 

 

Végre beköszöntött a tavasz! Na jó, kijelentésünk még sajnos nem az időjárásnak szól, de attól még sportban így hívjuk azt az időszakot, amely az elmúlt hetekben kezdődött el, hiszen a különböző sportágak különféle bajnokságaiban már a szezon második felénél járunk.

 

Január legfrissebb alakulata hagyományosan az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, Váczi Péter tanítványai ugyanis már az év első hónapjában több bajnoki meccsen vannak túl. Sajnos az eredményesség tekintetében nem lehetünk elégedettek, hiszen az eddigi öt idei mérkőzés egyaránt egri vereséggel zárult.

 

Februárban már kézilabdásaink is folytatták az idényt, ráadásul napra pontosan ugyanazon a napon. Egy hete hazai környezetben lépett pályára az Eszterházy KESC NB I/B-s listavezető női gárdája, a Hódmezővásárhely elleni tavasznyitón pedig tizenhárom gólos győzelmet aratott (28-15).

 

 

  

Ezen a hétvégén egy előzetesen sokkal nehezebbnek ígérkező találkozó következett, egy orosházi rangadó, ami azonban lényegesebben könnyebbre sikeredett. Nem túlzás azt mondani, hogy a plusz tizenhatos különbség több mint, amit legmerészebb álmunkban reméltünk, mindenesetre a lányok lendülete töretlen, és továbbra is három ponttal vezetik a keleti csoportot.

 

Nem kezdett ilyen jól az egyébként remek őszt záró Eger SBS Eszterházy férfi csapata. Tóth Edmond ötödik helyen telelő társulata januárban négyből négy sikert aratott a Ligakupa csoportkörében, amivel első helyen jutott tovább, ugyanakkor az eddigi két NB I-es forduló pocsékra sikeredett.

 

Egy hete Vácon nagyon sokáig úgy festett, rögtön győzelemmel nyitják a tavaszt az egriek, az utolsó negyedóra mindössze két lőtt gólja azonban túl kevésnek bizonyult, végül a házigazda nyert ugyanis egy találattal. Legutóbb az FTC otthonában még nagyobb volt a baj, egy második félidei hullámvölgy pedig olyan súlyos károkat okozott, ahonnan már nem lehetett visszaút.

 

Javítani legközelebb kedd este tudnak a fiúk, akikhez a Magyar Kupa negyedik fordulójában az élvonal jelenlegi harmadik helyezettje, a Tatabánya érkezik a körcsarnokba. A továbbjutás egy meccsen dől el, mi pedig bízunk a meglepetésben, amivel közel kerülhetne a sorozat négyes döntőjéhez az együttes.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 17. forduló

FTC – Eger SBS Eszterházy 30-25

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 15. forduló

Orosházi NKC – Eszterházy KESC 24-40

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...