Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
MozgásTér

Kéziseink kezdtek leghamarabb

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 03. 16:12:28 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Méghozzá az NB I-ben, ahol remekül helytálltak az Érd ellen, de volt még ezen kívül Dobó-kupa a kosarasainknak.

 

 

Hosszú nyár után tehettünk pontot az előző hétvégére, már csak azért is, mert a szombati nap már szeptemberi dátumot mutatott a naptárban. Ahogyan pedig az iskolákba becsengettek, úgy a különböző sportbajnokságokba is, elsőként a kézilabdások első osztályába.

 

Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, négy év elteltével, ismét a világ legerősebb női pontvadászatában kezdhette el aktuális idényét az Eszterházy SC alakulata, Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai ugyanis a tavalyi, NB I/B-s bajnoki címüket követően, elvállalták az indulást.

 

A bajnokság első fordulójában a tavalyi bronzérmes Érd látogatott a Leányka útra, vagyis az esélyek egyáltalán nem a mieink győzelmét jósolták. Ettől függetlenül a lányok nem ijedtek meg a feladattól, és egy ötven percig nyílt, szoros meccset tudtak játszani. A végeredménybe ötgólos vendég siker került, de így is jár a dicséret a fantasztikusan küzdő egyetemista hölgyeknek.

 

 

A hétvége másik egyetemi sporteseménye a hagyományos Dobó István Kupa férfi kosárlabda felkészülési torna volt. A házigazda EKE-Eger-KOK mellett idén két további együttes, a DEAC U23, valamint a Békés fogadta el a meghívást.

 

Első mérkőzésén nagy csatában, jelentős hátrányt ledolgozva nyert mindössze egyetlen ponttal Váczi Péter legénysége, a torna utolsó összecsapásán azonban már nem jött össze a győzelem, tekintve, hogy a békésiek ellen már nagyon elfáradtak Varga Imréék. Mindentől függetlenül a két edzőmeccs remekül szolgálta a felkészülés menetét a közelgő bajnoki rajtig, amire ugyanakkor még néhány hetet várni kell.


 

  

Eredmény:

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 1. forduló

Eszterházy SC – Érd 28-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

Dobó István Kupa felkészülési torna

EKE-Eger-KOK – DEAC U23 80-79

Békés – EKE-Eger-KOK 86-67

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...