Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 20. Szt. István
MozgásTér

Kéziseink kezdtek leghamarabb

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 03. 16:12:28 | Utolsó frissítés: 1 éve
Méghozzá az NB I-ben, ahol remekül helytálltak az Érd ellen, de volt még ezen kívül Dobó-kupa a kosarasainknak.

 

 

Hosszú nyár után tehettünk pontot az előző hétvégére, már csak azért is, mert a szombati nap már szeptemberi dátumot mutatott a naptárban. Ahogyan pedig az iskolákba becsengettek, úgy a különböző sportbajnokságokba is, elsőként a kézilabdások első osztályába.

 

Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, négy év elteltével, ismét a világ legerősebb női pontvadászatában kezdhette el aktuális idényét az Eszterházy SC alakulata, Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai ugyanis a tavalyi, NB I/B-s bajnoki címüket követően, elvállalták az indulást.

 

A bajnokság első fordulójában a tavalyi bronzérmes Érd látogatott a Leányka útra, vagyis az esélyek egyáltalán nem a mieink győzelmét jósolták. Ettől függetlenül a lányok nem ijedtek meg a feladattól, és egy ötven percig nyílt, szoros meccset tudtak játszani. A végeredménybe ötgólos vendég siker került, de így is jár a dicséret a fantasztikusan küzdő egyetemista hölgyeknek.

 

 

A hétvége másik egyetemi sporteseménye a hagyományos Dobó István Kupa férfi kosárlabda felkészülési torna volt. A házigazda EKE-Eger-KOK mellett idén két további együttes, a DEAC U23, valamint a Békés fogadta el a meghívást.

 

Első mérkőzésén nagy csatában, jelentős hátrányt ledolgozva nyert mindössze egyetlen ponttal Váczi Péter legénysége, a torna utolsó összecsapásán azonban már nem jött össze a győzelem, tekintve, hogy a békésiek ellen már nagyon elfáradtak Varga Imréék. Mindentől függetlenül a két edzőmeccs remekül szolgálta a felkészülés menetét a közelgő bajnoki rajtig, amire ugyanakkor még néhány hetet várni kell.


 

  

Eredmény:

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 1. forduló

Eszterházy SC – Érd 28-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

Dobó István Kupa felkészülési torna

EKE-Eger-KOK – DEAC U23 80-79

Békés – EKE-Eger-KOK 86-67

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!
Gratulálunk!
Gratulálunk sikeres felvételi eredményedhez, üdvözlünk az Eszterházy Károly Egyetemen!