Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. május 22. Júlia
MozgásTér

Közel voltunk az első ponthoz

Fenyves Balázs | 2018. október 08. 15:29:35 | Utolsó frissítés: 1 éve
Női kézilabdásaink hétgólos előnyről kaptak ki, mint ahogyan férfi vízilabdásainknak sem sikerült a hétvége, amit így kosárlabdásaink mentettek meg.

 

 

Eseménydús hétvégét tudhatunk a hátunk mögött, amikor az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatairól beszélünk, hiszen mind a három szóban forgó együttes hazai környezetben fogadta éppen aktuális ellenfelét saját pontvadászatában.

 

Ahogyan szoktuk, ezúttal is időrendi sorrendben foglaljuk össze néhány címmondatban, mi is történt az elmúlt napokban. Elsőként tehát az Eszterházy SC férfi vízilabdásai ugrottak medencébe, méghozzá az ASI DSE ellenében. Tóth Péter legénysége nem kezdett jól, és végig úsznia kellett az eredmény után. Ugyan több esetben is visszajöttek a fiúk a meccsbe, még az utolsó másodpercekben is volt lehetőség a pontmentésre, ám ezen a napon a fővárosiak bizonyultak jobbnak.

 

Mint ahogyan néhány órával később a Leányka úton szereplő Budaörs is győztesen távozhatott. A K&H Női Kézilabda Liga legutóbbi játéknapján két, addig pont nélkül álló egylet nézhetett egymással farkasszemet. Az eddigi fordulók közül, egyértelműen most voltak legközelebb a győzelemhez Brettner Zsófiáék, akik már hét góllal is vezettek a második félidő elején, a hajra viszont megint nem sikerült, és végül kettővel kikaptak.

 

 

A hétvége megmentésére az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainak maradt még lehetőségük, akik második idei hazai bajnokijukon az Újpestet fogadták. Váczi Péter alakulata, mondhatni rajt-cél győzelmet aratott, a liláknak ezen a napon semmi esélyük nem volt.

 

Ami pedig az előttünk álló hét programját illeti, hétfő és kedd este tovább gurul a labda a Leányka úti műfüves focipályán, ugyanis az Angol Kupa kispályás labdarúgó bajnokság mindkét napon sok mérkőzéssel várja az érdeklődőket, hétfőn és szerdán este pedig az egyetem RöpLiga névre keresztelt röplabda bajnoksága is elstartol, szintén fent a hegyen. Szerda kora este pedig lesz még egy kiemelt esemény is, hiszen NB I-es női kézilabdacsapatunk 18 órától a világsztárokkal érkező Siófokot látja vendégül, amire már csak az akciós jegyárak miatt is érdemes lesz kilátogatni.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 3. forduló

Eszterházy SC – ASI DSE 9-10

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 5. forduló

Eszterházy SC – Moyra-Budaörs Handball 31-33

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 3 forduló

EKE-Eger-KOK – Újpest MT 93-75

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Bronzérem az egri labdarúgó MEFOB-on
Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar...
Tittel Esték
A Tittel Pál Könyvtár szeretettel meghívja az érdeklődőket Az egri harangöntés története...
A Szuszogó Színház bemutatja: AHA
Az Eszterházy Károly Egyetem amatőr színjátszó csoportja új bemutatóra készül....