Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. január 20. Fábián
MozgásTér

Legyőzve az ősi rivális

Fenyves Balázs | 2018. október 29. 22:05:40 | Utolsó frissítés: 1 éve
Férfi kosárlabdacsapatunk száz pontot dobva, remek hangulatú meccsen győzte le salgótarjáni ellenfelét.

 

 

Igazán eseménydúsra sikeredett a mögöttünk hagyott hétvége az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainak, hiszen két nap alatt mind a három együttes pályára lépett, avagy vízbe ugrott saját sportágában, és bajnokságában.

 

Kezdjük is szokásos összefoglalónkat utóbbival, vagyis az uszoda világába tartozó Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatával! Tóth Péter alakulata négy hazai összecsapás után, a szezon első idegenbeli fellépésére készült, a Honvéd II. otthonában rendezett meccsen pedig az eddigi egyik legsimább győzelmét aratta.

 

 

Ugyanezen a napon a Leányka útra is figyelnünk kellett, mivel a K&H Női Kézilabda Liga hetedik körében Borbély Mártáék is pályára léptek. Az ellenfelet ezúttal a Dunaújvárosi KKA jelentette, és bár az első félidő jelentős részében jól állták a sarat a lányok, végül ismét nagyarányú vereséget szenvedtek.

 

Vasárnapra is maradt program az Eszterházy-csarnokban, nem is akármilyen! A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjában északi derbit rendeztek az EKE-Eger-KOK és a Salgótarján csapatai között. A két fél régóta vív már egymással komoly presztízscsatát, ami a mostani rangadó hangulatán is érezhető volt. A feszültséget végül Máté Balázsék bírták jobban, akik végül száz pontot dobva győzték le nógrádi riválisukat, nagy örömet szerezve ezzel lelkes szurkolótáboruknak.


 

  

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 5. forduló

Budapesti Honvéd SE II. – Eszterházy SC 5-12

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 7. forduló

Eszterházy SC – Dunaújvárosi KKA 17-32

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 6. forduló

EKE-Eger-KOK – Salgótarjáni KSE 100-85

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

EKE az Educatio kiállításon
Az Eszterházy Károly Egyetem idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási...
Ismerd meg a Jászberényi Campust!
Miért érdemes az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának képzéseit választanod?...
Nyílt napok az Eszterházy Károly Egyetemen
Az Eszterházy Károly Egyetem januárban is kinyitja kapuit a képzései iránt érdeklődő...