Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
MozgásTér

Legyőzve az ősi rivális

Fenyves Balázs | 2018. október 29. 22:05:40 | Utolsó frissítés: 10 napja
Férfi kosárlabdacsapatunk száz pontot dobva, remek hangulatú meccsen győzte le salgótarjáni ellenfelét.

 

 

Igazán eseménydúsra sikeredett a mögöttünk hagyott hétvége az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainak, hiszen két nap alatt mind a három együttes pályára lépett, avagy vízbe ugrott saját sportágában, és bajnokságában.

 

Kezdjük is szokásos összefoglalónkat utóbbival, vagyis az uszoda világába tartozó Eszterházy SC férfi vízilabdacsapatával! Tóth Péter alakulata négy hazai összecsapás után, a szezon első idegenbeli fellépésére készült, a Honvéd II. otthonában rendezett meccsen pedig az eddigi egyik legsimább győzelmét aratta.

 

 

Ugyanezen a napon a Leányka útra is figyelnünk kellett, mivel a K&H Női Kézilabda Liga hetedik körében Borbély Mártáék is pályára léptek. Az ellenfelet ezúttal a Dunaújvárosi KKA jelentette, és bár az első félidő jelentős részében jól állták a sarat a lányok, végül ismét nagyarányú vereséget szenvedtek.

 

Vasárnapra is maradt program az Eszterházy-csarnokban, nem is akármilyen! A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjában északi derbit rendeztek az EKE-Eger-KOK és a Salgótarján csapatai között. A két fél régóta vív már egymással komoly presztízscsatát, ami a mostani rangadó hangulatán is érezhető volt. A feszültséget végül Máté Balázsék bírták jobban, akik végül száz pontot dobva győzték le nógrádi riválisukat, nagy örömet szerezve ezzel lelkes szurkolótáboruknak.


 

  

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 5. forduló

Budapesti Honvéd SE II. – Eszterházy SC 5-12

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 7. forduló

Eszterházy SC – Dunaújvárosi KKA 17-32

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 6. forduló

EKE-Eger-KOK – Salgótarjáni KSE 100-85

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...