Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Lendületben az EKESC

Fenyves Balázs | 2017. november 13. 14:42:29 | Utolsó frissítés: 1 éve
Sorozatban harmadik győzelmüket aratták női kézilabdásaink.

 

 

Egy simább és egy szoros vereség mellett, egy lehengerlő, győztes rangadóról szól elmúlt hétvégi sportösszefoglalónk, a mögöttünk hagyott három napban ugyanis rosszból, de szerencsére jóból is kijutott.

 

Kezdjük azzal, hogy pénteken látogatott a listavezető Budafok otthonába az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata, ahol az első negyedben ugyan végig Mészáros Bencéék álltak jobban, ám végül mégis húsz pontos hazai győzelem született.

 

 

 

Sokkal szorosabb meccset játszott az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája. Az Ybl Water Polo Club otthonában esedékes rangadót kiválóan kezdték Tóth Péter tanítványai, ám a 4-1-es és 5-2-es vezetés után váratlanul megtorpant a társaság. A fővárosiak 7-0-ás sorozata túl súlyosnak bizonyult, és ugyan az utolsó negyedben támadhattak többször is az egyenlítésért, végül be kellett érniük a vereséggel a fiúknak.

 

Nem úgy az Eszterházy KESC női kézilabdásainak. Iván Emeséék Balmazújvárosban vettek részt nagyon fontos és előzetesen nehéznek ígérkező összecsapáson, más kérdés, hogy már a kezdéstől sikerült elhúzni a házigazdától. A végén már tízzel is vezettek az egyetemisták, akik végül nyolc találattal nyertek, zsinórban harmadik győzelmüket szerezve ezzel.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

Ford Ivanics-Budafok – EKE-Eger-KOK 84-64

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 7. forduló

Ybl Water Polo Club – Eszterházy KESC 10-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 9. forduló

NKK Balmazújváros – Eszterházy KESC 22-30

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.