Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 14. Aliz
MozgásTér

Lendületben az EKESC

Fenyves Balázs | 2017. november 13. 14:42:29 | Utolsó frissítés: 1 éve
Sorozatban harmadik győzelmüket aratták női kézilabdásaink.

 

 

Egy simább és egy szoros vereség mellett, egy lehengerlő, győztes rangadóról szól elmúlt hétvégi sportösszefoglalónk, a mögöttünk hagyott három napban ugyanis rosszból, de szerencsére jóból is kijutott.

 

Kezdjük azzal, hogy pénteken látogatott a listavezető Budafok otthonába az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata, ahol az első negyedben ugyan végig Mészáros Bencéék álltak jobban, ám végül mégis húsz pontos hazai győzelem született.

 

 

 

Sokkal szorosabb meccset játszott az Eszterházy KESC férfi vízilabda gárdája. Az Ybl Water Polo Club otthonában esedékes rangadót kiválóan kezdték Tóth Péter tanítványai, ám a 4-1-es és 5-2-es vezetés után váratlanul megtorpant a társaság. A fővárosiak 7-0-ás sorozata túl súlyosnak bizonyult, és ugyan az utolsó negyedben támadhattak többször is az egyenlítésért, végül be kellett érniük a vereséggel a fiúknak.

 

Nem úgy az Eszterházy KESC női kézilabdásainak. Iván Emeséék Balmazújvárosban vettek részt nagyon fontos és előzetesen nehéznek ígérkező összecsapáson, más kérdés, hogy már a kezdéstől sikerült elhúzni a házigazdától. A végén már tízzel is vezettek az egyetemisták, akik végül nyolc találattal nyertek, zsinórban harmadik győzelmüket szerezve ezzel.


 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

Ford Ivanics-Budafok – EKE-Eger-KOK 84-64

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 7. forduló

Ybl Water Polo Club – Eszterházy KESC 10-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 9. forduló

NKK Balmazújváros – Eszterházy KESC 22-30

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...