Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
MozgásTér

Meghosszabbított NB I/B-s tagság!

Fenyves Balázs | 2018. április 16. 23:44:49 | Utolsó frissítés: 1 éve
Sok szempontból különös jelentőségű hétvégét tudhatnak hátuk mögött egyetemi csapataink.

 

 

Azok után, hogy háromhetes bajnoki szünetéből egy nyögvenyelős, 20-19-es győzelemmel rukkolt ki Szentendrén az Eszterházy KESC másodosztályú női kézilabdacsapata, egy héttel később sokkal könnyebb mérkőzésen szerepelt.

 

A Balmazújváros elleni, hazai fellépés alkalmával a kezdeti bizonytalanság szerencsére az első félidő közepére elillant, a folytatásban pedig sima győzelmet arattak a lányok. Négy körrel a befejezés előtt ezzel továbbra is három pont a fór a második Szeged KKSE-vel szemben.

 

Amíg a kézilabdás lányok hazai környezetben szereztek nagyon fontos két egységet, addig az Eszterházy KESC férfi vízilabdásai a fővárosból hoztak haza három pontot. A 9-14. helyért zajló rájátszás első körében egy nagyon feszült, és kiélezett csatát tudtak megnyerni az egyetemisták, akik így kiválóan kezdték a play-offot a Neptun VSC ellenében.

 

 

Vasárnapra is maradtak izgalmak, nem is akármilyenek. A férfi kosárlabda NB I/B Zöld-csoportjának utolsó fordulóját rendezték ekkor, amely során az EKE-Eger-KOK-nak mindenképp nyernie kellett a Sopron KC-Sportiskola vendégeként. Ez még kevés lett volna ugyanakkor ahhoz, hogy elkerülje a kiesésről döntő párharcot a társaság, kellett több eredmény is kedvező alakulása is.

 

Szerencsére a nagy matematika úgy hozta, hogy Váczi Péter legénységének sikere pont elegendő volt az alapszakasz tízedik helyének megszerzéséhez, ami azt is jelenti egyben, hogy már biztosan elkerüli a kiesést az együttes, vagyis a következő évben is lesz NB I/B-s kosárlabdacsapata intézményünknek.


 

 

 

Eredmények:

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 22. forduló

Eszterházy KESC – NKK Balmazújváros 27-17

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló

Neptun VSC – Eszterházy KESC 12-13

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 26. forduló

Sopron KC-Sportiskola – EKE-Eger-KOK 67-77

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel, archív)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!