Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 18. Auguszta
MozgásTér

Megvan az első kosaras siker

Fenyves Balázs | 2017. október 30. 14:14:58 | Utolsó frissítés: 1 éve
Sokat vártunk rá, de annál édesebb az öröm az EKE-Eger-KOK-nál, mint ahogyan azon csapatainknál is, akik a hétvégén érdekeltek voltak valamelyik bajnokságban.

 

 

Pénteken kezdődött az elmúlt hétvégi sportprogram, méghozzá az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatának aktuális bajnoki összecsapásával. Ezúttal is ott volt a lélektani teher ráadásul a fiúkon, hiszen az NB I/B-ből eltelt hat fordulóban mindezidáig nem sikerült győztesen elhagyni a parkettet. Nem úgy a MAFC II. ellen, Váczi Péter legénysége ugyanis végig vezetve szerezte meg idei első sikerét.

 

A szombat is jól sikerült, hiszen az Eszterházy KESC női kézilabdásai, és férfi vízilabdásai is remekül vették a következő akadályt. Előbbi együttes Hajdúnánáson vett rész rangadón, ahol az utolsó percig nyílt maradt az összecsapás. Döntetlen állásnál azonban jött Nyakó Rozália, aki nagy gólt tapasztva beállította a végeredményt.

 

Pólósaink a fővárosba látogattak, meglehetősen foghíjas kerettel, és az első félidő szoros csatáját követően, a folytatásban egyre inkább elléptek vendéglátójuktól, az Alfa SC-ESMTK-tól. A végére négygólos egri győzelem alakult ki, ami zsinórban a második diadaluk volt Némethy Richárdéknak.

 


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 7. forduló

EKE-Eger-KOK – MAFC II. 80-75

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 7. forduló

Hajdúnánás SK – Eszterházy KESC 27-28

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 5. forduló

Alfa SC-ESMTK – Eszterházy KESC 6-10

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...