Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Mindenki idegenben

Fenyves Balázs | 2017. november 10. 16:25:54 | Utolsó frissítés: 1 éve
Aki kíváncsi valamelyik egri együttesre, annak bizony utaznia kell a hétvégén.

 

Minden napra jut valami. Ez lehetne a szlogenünk a hét második felének sportos programját illetően, csütörtök estétől ugyanis egészen vasárnapig szurkolhatunk majd valamelyik eszterházy-s csapatnak.

 

A négy e heti találkozóból egyet már le is játszottak, méghozzá a tegnapi nap folyamán, amikor a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Eger SBS Eszterházy idegenbe, Ceglédre látogatott. Tóth Edmond tanítványai egy végletekig kiélezett találkozón szereztek egy pontot (17-17), méghozzá úgy, hogy az utolsó támadásnál a győzelemért rohamozhattak, de hiába.

 

Péntek este aztán már az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásai is pályára lépnek. Az ellenfelet az NB I/B Zöld-csoportjának listavezetője, a Budafok gárdája jelenti, és mivel ráadásként még idegenben is rendezik az összecsapást, nem sok jóra számíthatunk.

 

Szombaton rangadó vár az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttesére, hiszen a másodosztály B-csoportjának második helyezettje, az Ybl Water Polo Club vár az egyetemistákra. A fővárosiak az elmúlt években rendre borsot törtek a mieink orra alá, ezért most kérdés, mire mennek a fiúk a délelőtt 11 órakor kezdődő mérkőzésen.

 

Szintén rangadóra készül a hét utolsó napján szereplő Eszterházy KESC női kézilabdacsapata. A Balmazújváros otthonában esedékes csörtén zsinórban harmadik sikerüket szerezhetik Kovács Fanniék, nem vár ugyanakkor egyszerű feladat a társaság tagjaira, de természetesen ezúttal is bízunk a legjobbakban.


 

 

A hétvégi program:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

Ford Ivanics-Budafok (1.) – EKE-Eger-KOK (13.)

Budapest, november 10., péntek, 19.00.

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 7. forduló

Ybl Water Polo Club (2.) – Eszterházy KESC (3.)

Budapest, Komjádi-uszoda, november 11., szombat, 11.00.

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 9. forduló

NKK Balmazújváros (7.) – Eszterházy KESC (5.)

Balmazújváros, november 12., vasárnap, 18.00.

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: hevesfoci.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...