Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Nyolcgólos női kézis diadal

Fenyves Balázs | 2017. november 06. 00:03:26 | Utolsó frissítés: 1 éve
A lányok mellett férfi vízilabdásaink is itthon tartották a bajnoki pontokat, a férfi kézilabdások viszont nem tudták borítani a papírformát.

 

 

Pénteki írásunkban úgy harangoztuk be a mögöttünk hagyott hétvégét, hogy elég sűrű szombati program vár ránk, hiszen három olyan csapatunkért is szoríthatunk, akik egyaránt hazai környezetben szállhatnak harcba.

 

Elsőként az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese vágott neki aktuális feladatának, méghozzá az ASI DSE elleni találkozón. Az összecsapás nagyjából három negyeden keresztül hozott izgalmakat, az utolsó felvonásban ugyanis megrázták magukat Némethy Richárdék, akik végül négygólos sikert arattak.

 

 

Hasonlóan jól vette aktuális akadályát az Eszterházy KESC női kézilabda gárdája. Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai a másodosztály keleti csoportjának alsó régiójához tartozó Szentendét látták vendégül, majd küldték haza egy nyolcgólos vereséggel. A lányok ezzel továbbra is két ponttal maradnak le a listavezető Kispest mögött, más kérdés, hogy olyan sűrű a pontvadászat élmezőnye, hogy így is csak az ötödik helyet foglalja el a társaság.

 

Közel egy hónap után lépett ismét hazai pályára az élvonalbeli Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda alakulata, a mindezidáig hibátlan Balatonfüred ellen azonban egyáltalán nem számíthattunk könnyed mérkőzésre. Sajnos a szorongatásos túl, nem is jött össze nagyobb sikerélmény, így végül a vendégek hét találattal bizonyultak jobbnak.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 6. forduló

Eszterházy KESC – ASI DSE 12-8

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 8. forduló

Eszterházy KESC – Szentendrei NKE 32-24

 

FÉRFI KÉZILABDA

NB I., 8. forduló

Eger SBS Eszterházy – Balatonfüredi KSE 17-24

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.