Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Nyolcgólos női kézis diadal

Fenyves Balázs | 2017. november 06. 00:03:26 | Utolsó frissítés: 1 éve
A lányok mellett férfi vízilabdásaink is itthon tartották a bajnoki pontokat, a férfi kézilabdások viszont nem tudták borítani a papírformát.

 

 

Pénteki írásunkban úgy harangoztuk be a mögöttünk hagyott hétvégét, hogy elég sűrű szombati program vár ránk, hiszen három olyan csapatunkért is szoríthatunk, akik egyaránt hazai környezetben szállhatnak harcba.

 

Elsőként az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese vágott neki aktuális feladatának, méghozzá az ASI DSE elleni találkozón. Az összecsapás nagyjából három negyeden keresztül hozott izgalmakat, az utolsó felvonásban ugyanis megrázták magukat Némethy Richárdék, akik végül négygólos sikert arattak.

 

 

Hasonlóan jól vette aktuális akadályát az Eszterházy KESC női kézilabda gárdája. Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai a másodosztály keleti csoportjának alsó régiójához tartozó Szentendét látták vendégül, majd küldték haza egy nyolcgólos vereséggel. A lányok ezzel továbbra is két ponttal maradnak le a listavezető Kispest mögött, más kérdés, hogy olyan sűrű a pontvadászat élmezőnye, hogy így is csak az ötödik helyet foglalja el a társaság.

 

Közel egy hónap után lépett ismét hazai pályára az élvonalbeli Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda alakulata, a mindezidáig hibátlan Balatonfüred ellen azonban egyáltalán nem számíthattunk könnyed mérkőzésre. Sajnos a szorongatásos túl, nem is jött össze nagyobb sikerélmény, így végül a vendégek hét találattal bizonyultak jobbnak.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 6. forduló

Eszterházy KESC – ASI DSE 12-8

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 8. forduló

Eszterházy KESC – Szentendrei NKE 32-24

 

FÉRFI KÉZILABDA

NB I., 8. forduló

Eger SBS Eszterházy – Balatonfüredi KSE 17-24

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...