Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. július 16. Valter
MozgásTér

Pazar pólós premier

Fenyves Balázs | 2017. október 02. 09:25:35 | Utolsó frissítés: 1 éve
Tóth Péter tanítványai ötgólos győzelemmel indították az új bajnokságot.

 

 

Szeptember utolsó napjáig kellett várni arra, hogy egyetemünk minden sportcsapata érdekelt legyen saját bajnokságában. Az első őszi hónap utolsó napján kezdődött el ugyanis a másodosztályú férfi vízilabda pontvadászat, amelyben a tavalyi harmadik Eszterházy KESC hazai környezetben startolhatott.

 

Az ellenfelet a Szolnoki Dózsa VSC II. gárdája jelentette, mi pedig egy olyan találkozót láthattunk, amelyen az első néhány percen kívül, gyakorlatilag végig az történt a vízben, amit a mieink szerettek volna. A vége ötgólos hazai siker, vagyis remek rajt.

 

 

Elég mozgalmasra sikeredett egyébként a szombat, hiszen a pólósok egri találkozóján túl kosárlabda és kézilabda összecsapásokat is láthattunk. Előbbiről beszélve, az EKE-Eger-KOK alakulata ismét a Leányka úton fogadhatta soros ellenfelét, a debreceni illetőségű BKG-Príma SE-t, más kérdés, hogy negyedik nekifutásra sem sikerült megszerezni a szezon első győzelmét, ráadásul a harminchárom pontos vereség még csúnyának is nevezhető.

 

A napot aztán a parádés formában szereplő Eger SBS Eszterházy kézilabdásai legújabb diadala zárta. Tóth Edmond legényei ezúttal az újonc FTC-t látták vendégül, és, ha már így történt, győzték is le öt találattal. A fiúk ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták az NB I-ben, és továbbra is tartják negyedik helyüket a tabellán.

 

 

Ami pedig az előttünk álló időszakot illeti, még mielőtt a hétvégéről beszélnénk, illik megemlíteni a szerdai napot. Három meccs, kettő itthon, egy pedig idegenben. Délután négy órától érkezik a Leányka útra az első osztályú Váci NKSE, hogy a női kézilabda Magyar Kupa második fordulójában megmérkőzzön az Eszterházy KESC-vel, majd 18.30-tól már férfi kosárlabda Hepp Kupa-találkozó kezdődik a MEAFC ellenében.

 

Az idegenbeli összecsapás a férfi kéziseké lesz, méghozzá egy bizonyos Telekom Veszprém otthonában. A Bajnokok Ligája idei kiírásában még mindig hibátlan bakonyiak ellen aligha számíthatunk csodára, mindenesetre Veszprémben mindig nagy élmény pályára lépni, ezért bizonyosan különleges csörtére van kilátás.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 1. forduló

Eszterházy KESC – Szolnoki Dózsa VSC II. 13-8

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 4. forduló

EKE-Eger-KOK – BKG-Príma SE 57-90

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 4. forduló

Eger SBS Eszterházy – FTC 26-21

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Újra munkában a kézis lányok
Tíz érkező játékost jelentettek be kedd reggel az Eszterházy KESC első osztályba jutott...
NB I: Jövünk!
Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora bejelentette, a felnőtt csapat...
Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti...