Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Pazar pólós premier

Fenyves Balázs | 2017. október 02. 09:25:35 | Utolsó frissítés: 1 éve
Tóth Péter tanítványai ötgólos győzelemmel indították az új bajnokságot.

 

 

Szeptember utolsó napjáig kellett várni arra, hogy egyetemünk minden sportcsapata érdekelt legyen saját bajnokságában. Az első őszi hónap utolsó napján kezdődött el ugyanis a másodosztályú férfi vízilabda pontvadászat, amelyben a tavalyi harmadik Eszterházy KESC hazai környezetben startolhatott.

 

Az ellenfelet a Szolnoki Dózsa VSC II. gárdája jelentette, mi pedig egy olyan találkozót láthattunk, amelyen az első néhány percen kívül, gyakorlatilag végig az történt a vízben, amit a mieink szerettek volna. A vége ötgólos hazai siker, vagyis remek rajt.

 

 

Elég mozgalmasra sikeredett egyébként a szombat, hiszen a pólósok egri találkozóján túl kosárlabda és kézilabda összecsapásokat is láthattunk. Előbbiről beszélve, az EKE-Eger-KOK alakulata ismét a Leányka úton fogadhatta soros ellenfelét, a debreceni illetőségű BKG-Príma SE-t, más kérdés, hogy negyedik nekifutásra sem sikerült megszerezni a szezon első győzelmét, ráadásul a harminchárom pontos vereség még csúnyának is nevezhető.

 

A napot aztán a parádés formában szereplő Eger SBS Eszterházy kézilabdásai legújabb diadala zárta. Tóth Edmond legényei ezúttal az újonc FTC-t látták vendégül, és, ha már így történt, győzték is le öt találattal. A fiúk ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták az NB I-ben, és továbbra is tartják negyedik helyüket a tabellán.

 

 

Ami pedig az előttünk álló időszakot illeti, még mielőtt a hétvégéről beszélnénk, illik megemlíteni a szerdai napot. Három meccs, kettő itthon, egy pedig idegenben. Délután négy órától érkezik a Leányka útra az első osztályú Váci NKSE, hogy a női kézilabda Magyar Kupa második fordulójában megmérkőzzön az Eszterházy KESC-vel, majd 18.30-tól már férfi kosárlabda Hepp Kupa-találkozó kezdődik a MEAFC ellenében.

 

Az idegenbeli összecsapás a férfi kéziseké lesz, méghozzá egy bizonyos Telekom Veszprém otthonában. A Bajnokok Ligája idei kiírásában még mindig hibátlan bakonyiak ellen aligha számíthatunk csodára, mindenesetre Veszprémben mindig nagy élmény pályára lépni, ezért bizonyosan különleges csörtére van kilátás.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 1. forduló

Eszterházy KESC – Szolnoki Dózsa VSC II. 13-8

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 4. forduló

EKE-Eger-KOK – BKG-Príma SE 57-90

 

FÉRFI KÉZILABDA:

NB I., 4. forduló

Eger SBS Eszterházy – FTC 26-21

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Szántó György)

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.