Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 14. Aliz
MozgásTér

Rangadóról rangadóra

Fenyves Balázs | 2017. október 06. 18:00:47 | Utolsó frissítés: 1 éve
Női kézilabdásaink a hétközi Magyar Kupa-mérkőzést követően, szombat kora este fontos meccsre készülnek a bajnokságban.

 

 

Sűrű, mondhatni eseménydús volt már eddig is a hét az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainál, és még a hétvégére is maradt néhány érdekes mérkőzés. No, de elsőként a már lejátszott meccsekkel foglalkozzunk!

 

Szerdán Egerbe látogatott az első osztályú Váci NKSE női kézilabda együttese, a Magyar Kupa második körében ugyanis az Eszterházy KESC várt rá. Sajnos a találkozó nem mondhatni, hogy jól alakult volna a mieink számára, hiszen a váciak huszonkét gólos győzelmet arattak, továbblépve ezzel a sorozat legjobb tizenhat gárdája közé.

 

Az igazat megvallva, nem is ez a feladat jelentette az elsőbbséget a héten, hiszen szombaton már a PC Trade Szeged KKSE elleni bajnoki rangadó lesz sokkal inkább mérvadóbb ütközet a lányok számára. Az NB I/B keleti csoportjából mindezidáig lejátszott három meccsét egyaránt megnyerő Leiner Bernadették tovább szaporítanák sikereik számát, ám ehhez a tavalyi ezüstérmes szegedieknek is lesz egy-két szavuk.

 

 

Szerdán rendezték a férfi kézilabda élvonal ötödik fordulójának azon mérkőzését, amelyen az elmúlt négy összecsapását egyaránt megnyerő Eger SBS Eszterházy a világ egyik legjobb csapatához, a Telekom Veszprémhez látogatott. Az esélyek előre sem ígértek sok jót, és ugyan pontszerzésre nem igen lehetett sansz, a tizenkét gólos vereség mégis tisztes helytállást jelentett.

 

Visszakanyarodva a hétközi, egri eseményekre, a női kézisek után következett az a férfi kosárlabda Hepp Kupa-meccs, amelyen a házigazda EKE-Eger-KOK végig vezetve, remek játékkal verte meg a MEAFC gárdáját. Az NB I/B Piros-csoportjában érdekelt miskolciak így meglepetésre kipottyantak a sorozatból, a mieink ezzel szemben tovább folytathatják kupamenetelésüket.

 

És akkor még egy esemény a hétvégéről, szombat délelőtt újból hazai környezetben szerepel az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese. A múlt héten ötgólos sikerrel rajtoló Nagy Richárdék ezúttal a tavalyi második Békéscsabával néznek farkasszemet, szóval a szombat minden tekintetben a rangadókról fog szólni.


 

 

 

A hétvégi program:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 2. forduló

Eszterházy KESC (2.) – Swietelsky Békéscsaba (10.)

Eger, Termálfürdő, október 7., szombat, 11.00.

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 4. forduló

Eszterházy KESC (1.) – PC Trade Szeged KKSE (6.)

Eger, Eszterházy-csarnok, október 7., szombat, 18.00.

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...