Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
MozgásTér

Rangadóról rangadóra

Fenyves Balázs | 2017. október 06. 18:00:47 | Utolsó frissítés: 1 éve
Női kézilabdásaink a hétközi Magyar Kupa-mérkőzést követően, szombat kora este fontos meccsre készülnek a bajnokságban.

 

 

Sűrű, mondhatni eseménydús volt már eddig is a hét az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainál, és még a hétvégére is maradt néhány érdekes mérkőzés. No, de elsőként a már lejátszott meccsekkel foglalkozzunk!

 

Szerdán Egerbe látogatott az első osztályú Váci NKSE női kézilabda együttese, a Magyar Kupa második körében ugyanis az Eszterházy KESC várt rá. Sajnos a találkozó nem mondhatni, hogy jól alakult volna a mieink számára, hiszen a váciak huszonkét gólos győzelmet arattak, továbblépve ezzel a sorozat legjobb tizenhat gárdája közé.

 

Az igazat megvallva, nem is ez a feladat jelentette az elsőbbséget a héten, hiszen szombaton már a PC Trade Szeged KKSE elleni bajnoki rangadó lesz sokkal inkább mérvadóbb ütközet a lányok számára. Az NB I/B keleti csoportjából mindezidáig lejátszott három meccsét egyaránt megnyerő Leiner Bernadették tovább szaporítanák sikereik számát, ám ehhez a tavalyi ezüstérmes szegedieknek is lesz egy-két szavuk.

 

 

Szerdán rendezték a férfi kézilabda élvonal ötödik fordulójának azon mérkőzését, amelyen az elmúlt négy összecsapását egyaránt megnyerő Eger SBS Eszterházy a világ egyik legjobb csapatához, a Telekom Veszprémhez látogatott. Az esélyek előre sem ígértek sok jót, és ugyan pontszerzésre nem igen lehetett sansz, a tizenkét gólos vereség mégis tisztes helytállást jelentett.

 

Visszakanyarodva a hétközi, egri eseményekre, a női kézisek után következett az a férfi kosárlabda Hepp Kupa-meccs, amelyen a házigazda EKE-Eger-KOK végig vezetve, remek játékkal verte meg a MEAFC gárdáját. Az NB I/B Piros-csoportjában érdekelt miskolciak így meglepetésre kipottyantak a sorozatból, a mieink ezzel szemben tovább folytathatják kupamenetelésüket.

 

És akkor még egy esemény a hétvégéről, szombat délelőtt újból hazai környezetben szerepel az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese. A múlt héten ötgólos sikerrel rajtoló Nagy Richárdék ezúttal a tavalyi második Békéscsabával néznek farkasszemet, szóval a szombat minden tekintetben a rangadókról fog szólni.


 

 

 

A hétvégi program:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 2. forduló

Eszterházy KESC (2.) – Swietelsky Békéscsaba (10.)

Eger, Termálfürdő, október 7., szombat, 11.00.

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 4. forduló

Eszterházy KESC (1.) – PC Trade Szeged KKSE (6.)

Eger, Eszterházy-csarnok, október 7., szombat, 18.00.

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.