Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. április 19. Emma
MozgásTér

Rangadóról rangadóra

Fenyves Balázs | 2017. október 06. 18:00:47 | Utolsó frissítés: 2 éve
Női kézilabdásaink a hétközi Magyar Kupa-mérkőzést követően, szombat kora este fontos meccsre készülnek a bajnokságban.

 

 

Sűrű, mondhatni eseménydús volt már eddig is a hét az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainál, és még a hétvégére is maradt néhány érdekes mérkőzés. No, de elsőként a már lejátszott meccsekkel foglalkozzunk!

 

Szerdán Egerbe látogatott az első osztályú Váci NKSE női kézilabda együttese, a Magyar Kupa második körében ugyanis az Eszterházy KESC várt rá. Sajnos a találkozó nem mondhatni, hogy jól alakult volna a mieink számára, hiszen a váciak huszonkét gólos győzelmet arattak, továbblépve ezzel a sorozat legjobb tizenhat gárdája közé.

 

Az igazat megvallva, nem is ez a feladat jelentette az elsőbbséget a héten, hiszen szombaton már a PC Trade Szeged KKSE elleni bajnoki rangadó lesz sokkal inkább mérvadóbb ütközet a lányok számára. Az NB I/B keleti csoportjából mindezidáig lejátszott három meccsét egyaránt megnyerő Leiner Bernadették tovább szaporítanák sikereik számát, ám ehhez a tavalyi ezüstérmes szegedieknek is lesz egy-két szavuk.

 

 

Szerdán rendezték a férfi kézilabda élvonal ötödik fordulójának azon mérkőzését, amelyen az elmúlt négy összecsapását egyaránt megnyerő Eger SBS Eszterházy a világ egyik legjobb csapatához, a Telekom Veszprémhez látogatott. Az esélyek előre sem ígértek sok jót, és ugyan pontszerzésre nem igen lehetett sansz, a tizenkét gólos vereség mégis tisztes helytállást jelentett.

 

Visszakanyarodva a hétközi, egri eseményekre, a női kézisek után következett az a férfi kosárlabda Hepp Kupa-meccs, amelyen a házigazda EKE-Eger-KOK végig vezetve, remek játékkal verte meg a MEAFC gárdáját. Az NB I/B Piros-csoportjában érdekelt miskolciak így meglepetésre kipottyantak a sorozatból, a mieink ezzel szemben tovább folytathatják kupamenetelésüket.

 

És akkor még egy esemény a hétvégéről, szombat délelőtt újból hazai környezetben szerepel az Eszterházy KESC férfi vízilabda együttese. A múlt héten ötgólos sikerrel rajtoló Nagy Richárdék ezúttal a tavalyi második Békéscsabával néznek farkasszemet, szóval a szombat minden tekintetben a rangadókról fog szólni.


 

 

 

A hétvégi program:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 2. forduló

Eszterházy KESC (2.) – Swietelsky Békéscsaba (10.)

Eger, Termálfürdő, október 7., szombat, 11.00.

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 4. forduló

Eszterházy KESC (1.) – PC Trade Szeged KKSE (6.)

Eger, Eszterházy-csarnok, október 7., szombat, 18.00.

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Több lett? Maradhat!
A HÖOK Mentorprogram idén is megrendezte éves adománygyűjtését. A Több lett? Maradhat!...
Tovább növekszik az érdeklődés egyetemünk iránt
Az előző évhez képest 4,7 százalékkal többen, összesen 6568-an jelentkeztek a szeptemberben...
Vár a Varázstorony
Jó kommunikációs képességekkel rendelkezel? Nyitott vagy, szeretsz emberekkel foglalkozni?...