Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
MozgásTér

Száz százalékos hétvége!

Fenyves Balázs | 2017. november 20. 17:04:56 | Utolsó frissítés: 1 éve
Három csapatunkért szoríthattunk az elmúlt napokban, de nem hiába, mindenki győztesen zárta saját mérkőzését.

 

 

Pénteken kis túlzással egy időben rendezték a női kézilabda és férfi vízilabda másodosztályú bajnokság aktuális fordulójának azon mérkőzéseit, amelyeken az Eszterházy KESC együttesei voltak érdekeltek.

 

A férfi vízilabdások egy órával a kézisek előtt startoltak, a Racionet Honvéd II. ellen pedig elég sokáig szenvedtek is a medencében. Még az utolsó negyed is fővárosi vezetésről indult, de amikor nagyon kellett, összeszedték magukat a fiúk, és végül két találattal megnyerték összecsapásukat.

 

 

A Leányka úton is a hazai szimpatizánsok örülhettek, pedig a meccs eleje a játéknap előtt harmadik helyezett Gödnek sikerült jobban. Szerencsére azonban időben összekapták magukat az egyetemisták, akik a teljes második félidőben vezetni tudtak, és összességében hat góllal bizonyultak jobbnak.

 

Vasárnapra férfi kosárlabda találkozó maradt a programban, az EKE-Eger-KOK pedig az NB I/B Zöld-csoportjának utolsó helyezettjével, az Alba Fehérvár II-vel mérhette össze erejét. A forgatókönyv itt is hasonlóan alakult, mint a vízilabdásoknál, csak az utolsó negyedben múlta felül riválisát Váczi Péter legénysége, de a lényeg a győzelem, ami a szezon második egri bajnoki diadalát jelentette.


 

 

 

Eredmények:

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, B-csoport, 8. forduló

Eszterházy KESC – Racionet Honvéd II. 11-9

 

NŐI KÉZILABDA:

NB I/B, kelet, 10. forduló

Eszterházy KESC – Gödi SE 31-25

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 9. forduló

EKE-Eger-KOK – Alba Fehérvár II. 89-83

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.