Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
BelTér

Széleskörű egyetemi sportnap

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 21. 14:51:30 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja apropóján intézményünk mind a négy campusa aktív programmal készült az érdeklődők fogadására, ami 2018-ban is remekül sikerült.

 

 

Csütörtök délelőtt ismét egyetemi hallgatókkal, no meg persze jó sok aprósággal népesült be az egri Érsekkert, ahol az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű rendezvény adott rengeteg programot az érdeklődőknek.

 

Beszámolónkat kezdjük ott, hogy immáron évek óta, vagyis hagyományosan nagyszabású eseménnyel vesz részt a sportnapon az Eszterházy Károly Egyetem, amelynek ráadásul idén mind a négy campusa bekapcsolódott a programsorozatba. Az érsekkerti helyszín mellett így Gyöngyösön, Jászberényben, valamint Sárospatakon is sokan sportos napon vehettek részt.

 

 

Ami az egri campust illeti, a Sporttudományi Intézet szervezésében az Érsekkert mellett több másik ponton is megtalálhattuk a rendezvényt. Maga a sportnap a központi helyszínről startolt, méghozzá egy ezer méteres közösségi futással, amelynek útvonala elérte a város szívét, a Dobó teret, majd rögvest visszatért a népkert szökőkútjához. A futáson sok egyetemista és általános, vagy középiskolás diák is részt vett, köztük az Eszterházy SC első osztályú női kézilabdacsapata, valamint az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdásai.

 

Amikor aztán visszaértek a futók, a felállított színpadot folyamatosan vették birtokba a vendégfellépők. A programok között akadt, zumba, társastánc, cheerleader-bemutató, hogy mindent ne is nevezzünk meg konkrétan, de aerobic órájával alaposan átmozgatta a résztvevőket Katus Attila világbajnok is, aki zárásként még életmód tanácsokkal is ellátta a jelenlévőket. Az Érsekkert mellett az Egri Termálfürdőben labdarúgás, tequball, strandröplabda, valamint a ZF-Eger élvonalbeli férfi vízilabda gárdája által elvégzett bemutatóedzés várta az érdeklődőket.

 

 

A sportnap központi programja az úgynevezett sportútlevél program volt. A rengeteg helyszínen még több program várta az egyetemistákat, akik csapatokat alkotva, pecsétekért próbálhatták ki a különféle sportágakat. A kora délutáni eredményhirdetésen aztán az első három együttest díjazták a szervezők.

 

A napi program közönségtalálkozókkal zárult, amelynek idén a Városháza Üvegterme adott otthont. A sportnap az Eger városa által szervezett Mobilitás Hete program egyik eseménynapja is volt egyben, és az említett helyszínen elsőként Ribli Zoltán sakk olimpiai bajnok, nemzetközi nagymester tartott rövid élménybeszámolót, majd játszott egy tizenöt táblás szimultán partit. Az eredményeket illetően, tizennégy győzelem mellett egy remit jegyezhettünk fel. Zárásként Katus Tamás, szintén világbajnok aerobicos prezentációját nézhették végig a hallgatók, amely végén mindenki elégedetten konstatálhatta, hosszú, fárasztó, de sportos napon sikerült részt venni.

 

 

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...