Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 18. Auguszta
BelTér

Széleskörű egyetemi sportnap

Fenyves Balázs | 2018. szeptember 21. 14:51:30 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja apropóján intézményünk mind a négy campusa aktív programmal készült az érdeklődők fogadására, ami 2018-ban is remekül sikerült.

 

 

Csütörtök délelőtt ismét egyetemi hallgatókkal, no meg persze jó sok aprósággal népesült be az egri Érsekkert, ahol az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű rendezvény adott rengeteg programot az érdeklődőknek.

 

Beszámolónkat kezdjük ott, hogy immáron évek óta, vagyis hagyományosan nagyszabású eseménnyel vesz részt a sportnapon az Eszterházy Károly Egyetem, amelynek ráadásul idén mind a négy campusa bekapcsolódott a programsorozatba. Az érsekkerti helyszín mellett így Gyöngyösön, Jászberényben, valamint Sárospatakon is sokan sportos napon vehettek részt.

 

 

Ami az egri campust illeti, a Sporttudományi Intézet szervezésében az Érsekkert mellett több másik ponton is megtalálhattuk a rendezvényt. Maga a sportnap a központi helyszínről startolt, méghozzá egy ezer méteres közösségi futással, amelynek útvonala elérte a város szívét, a Dobó teret, majd rögvest visszatért a népkert szökőkútjához. A futáson sok egyetemista és általános, vagy középiskolás diák is részt vett, köztük az Eszterházy SC első osztályú női kézilabdacsapata, valamint az EKE-Eger-KOK NB I/B-s férfi kosárlabdásai.

 

Amikor aztán visszaértek a futók, a felállított színpadot folyamatosan vették birtokba a vendégfellépők. A programok között akadt, zumba, társastánc, cheerleader-bemutató, hogy mindent ne is nevezzünk meg konkrétan, de aerobic órájával alaposan átmozgatta a résztvevőket Katus Attila világbajnok is, aki zárásként még életmód tanácsokkal is ellátta a jelenlévőket. Az Érsekkert mellett az Egri Termálfürdőben labdarúgás, tequball, strandröplabda, valamint a ZF-Eger élvonalbeli férfi vízilabda gárdája által elvégzett bemutatóedzés várta az érdeklődőket.

 

 

A sportnap központi programja az úgynevezett sportútlevél program volt. A rengeteg helyszínen még több program várta az egyetemistákat, akik csapatokat alkotva, pecsétekért próbálhatták ki a különféle sportágakat. A kora délutáni eredményhirdetésen aztán az első három együttest díjazták a szervezők.

 

A napi program közönségtalálkozókkal zárult, amelynek idén a Városháza Üvegterme adott otthont. A sportnap az Eger városa által szervezett Mobilitás Hete program egyik eseménynapja is volt egyben, és az említett helyszínen elsőként Ribli Zoltán sakk olimpiai bajnok, nemzetközi nagymester tartott rövid élménybeszámolót, majd játszott egy tizenöt táblás szimultán partit. Az eredményeket illetően, tizennégy győzelem mellett egy remit jegyezhettünk fel. Zárásként Katus Tamás, szintén világbajnok aerobicos prezentációját nézhették végig a hallgatók, amely végén mindenki elégedetten konstatálhatta, hosszú, fárasztó, de sportos napon sikerült részt venni.

 

 

 

 

 

 

(FOTO: Kakuk Dániel)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...