Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
MozgásTér

Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát

Fenyves Balázs | 2019. május 31. 13:41:36 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.

 

 

Néhány hete már véget ért a 2019/2018-as tanév tavaszi féléve, ami azt jelenti, hogy az Eszterházy Károly Egyetem házi sportbajnokságai végére is pontot tehettünk. Így történt ez a RöpLiga tavaszi pontvadászatában is, amely során idén is remek mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

 

Kezdjük ott, hogy az őszi szemeszter kilenc csapatból álló mezőnye után, ezúttal hét gárda nevezett a versenyre, hogy megmérkőzzön egymással a dobogós helyekért. A némiképp lecsökkent létszám miatt változott a lebonyolítás is, tavasszal ugyanis az úgynevezett alapszakaszban mindenki játszott mindenkivel, az így kialakult sorrend alapján pedig az első négy alakulat szerzett magának jogot a bajnokság zárónapján, a helyosztós programon való részvételre.

 

Itt aztán előbb a bronzmérkőzésen vehettek részt a Galaktikusok, valamint a Szaggatott Nokedlik együttesei, komoly izgalom azonban nem alakult ki, köszönhetően annak, hogy előbbi társaság meglehetősen könnyed győzelmet aratott, megszerezve ezzel a tavaszi szezon harmadik helyét.

 

 

Jóval komolyabb izgalmakra lehetett számítani a fináléban, amelyen az elmúlt évek egyeduralkodója, az ezúttal Random 2.1 néven érdekelt csapat lépett pályára, az őszi lebonyolítás másodosztályának bajnoka, az EHÖK-kel szemben. Nem is ment el túlzottan sok labdamenet, amikor valóban mindenki konstatálhatta, akár hosszú este elé is nézhetünk.

 

Nos, amit vártunk, azt kaptuk, izgalmas, parázs, olykor már-már feszült légkörű döntőt, amelyen a lehető legkisebb különbség döntött. Az első szettet az esélytelenebbnek tartott EHÖK nyerte meg kisebbfajta meglepetésre, de a következő menet már a Randomé volt.

 

Következhetett a mindent eldöntő végső játszma, amelyet szintén huszonöt pontig játszottak, minimum kettő egység különbséggel. Mint utólag kiderült, pontosan ilyen differencia alakult ki a két fél között, egy tényleg végletekig kiélezett találkozón, és bizony egészen a meccs végéig nem lehetett tudni, ki fog örülni a végén.

 

Ez a csapat végül a Random 2.1 alakulata volt, hiszen az abszolút végjátékban kevesebbet hibázott, ez pedig aranyat ért. Címvédés történt tehát a tavaszi RöpLigában, vagyis Kővári Viktor együttese emelhette magasba a győztesnek járó trófeát, de azt nyugodtan elmondhatjuk, mindenki nyertesnek érezhette magát, aki részt vett az idei bajnokságon, mert az elsődleges cél, a rendszeres sportolás élményével sokan gazdagodhattak, aminek zárásaként tényleg egy remek színvonalú finálé döntött a bajnoki cím sorsáról.

 


 

 

Eredmények:

RöpLiga 2019-Tavasz

Mérkőzés a 3. helyért

Galaktikusok – Szaggatott Nokedlik 2-0 (-12, -7)

 

Döntő:

Random 2.1 – EHÖK 2-1 (20-, -17, -23)

 

 

A 2019-es tavaszi RöpLiga végeredménye:

1. Random 2.1, 2. EHÖK, 3. Galaktikusok, 4. Szaggatott Nokedlik, 5. La Familia, 6. Spiel RC, 7. Little Giants.

 

 

Különdíjak:

Legjobb női játékos: Gris Judit (Random 2.1)

Legjobb férfi játékos: Pavelcze Szabolcs (EHÖK)

 

 

A győztes Random 2.1 csapatának tagjai:

Gris Judit, Nagy Orsolya, Tigyi Csilla, Kovács Bence, Kovács Dávid, Kővári Viktor.

 

 

 

 

(FOTO: Balogh Tibor)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!