Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 15. Valér
MozgásTér

Történelmi győzelmet arattak női kéziseink!

2018. november 19. 17:23:27 | Utolsó frissítés: 1 hónapja
Békéscsabán tört meg a jég az Eszterházy SC élvonalbeli csapatánál.

 

 

Ismét egy fontos, és sok különleges eredményt tartogató hetet tudhat maga mögött az Eszterházy Károly Egyetem, már, ami a sporteredményeket illeti. Legelsőként egy hétközi eseményről kell beszámolnunk, hiszen az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata szerdán, majd vasárnap is érdekelt volt.

 

Elsőként tehát hétköznapon, mégpedig a DEAC U23-as gárdájának otthonában. A sereghajtó házigazda ellen rossz napot fogtak ki a mieink, és így viszonylag simább vereséget szenvedtek. Négy nappal később jött az igazán nagy csavar, hiszen a Baja listavezetőként érkezett a Leányka útra, ahol ugyanakkor már az egriek bizonyultak jobbnak.

 

Nem sikerült jó mérkőzést zárnia az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdásainak, akik szombat délben Nagykanizsán ugrottak medencébe. Az OB I/B A-csoportjában első helyen álló házigazdával szemben a szoros első negyed után nem tudta tartani a lépést, és végül tizenkét gólos vereséget szenvedett Tóth Péter legénysége.

 

 

Szándékosan cikkünk legvégére hagytuk női kézilabda együttesünket, amely társaság 2018-ban utolsó alkalommal lépett pályára. A Békéscsabán esedékes összecsapáson végre megtört a jég, és a klub története első győzelmét könyvelhette el az élvonalban, amire már nagyon régóta vártunk.


 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

DEAC U23 – EKE-Eger-KOK 88-70

A 9. forduló mérkőzése:

EKE-Eger-KOK – Bajai Bácska FKE 75-70

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 7. forduló

Kanizsa VSE – Eszterházy SC 17-5

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 9. forduló

EUbility Group-Békéscsaba – Eszterházy SC 28-29

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: eszterhazysc.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...