Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. szeptember 16. Edit
MozgásTér

Történelmi győzelmet arattak női kéziseink!

2018. november 19. 17:23:27 | Utolsó frissítés: 1 éve
Békéscsabán tört meg a jég az Eszterházy SC élvonalbeli csapatánál.

 

 

Ismét egy fontos, és sok különleges eredményt tartogató hetet tudhat maga mögött az Eszterházy Károly Egyetem, már, ami a sporteredményeket illeti. Legelsőként egy hétközi eseményről kell beszámolnunk, hiszen az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata szerdán, majd vasárnap is érdekelt volt.

 

Elsőként tehát hétköznapon, mégpedig a DEAC U23-as gárdájának otthonában. A sereghajtó házigazda ellen rossz napot fogtak ki a mieink, és így viszonylag simább vereséget szenvedtek. Négy nappal később jött az igazán nagy csavar, hiszen a Baja listavezetőként érkezett a Leányka útra, ahol ugyanakkor már az egriek bizonyultak jobbnak.

 

Nem sikerült jó mérkőzést zárnia az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabdásainak, akik szombat délben Nagykanizsán ugrottak medencébe. Az OB I/B A-csoportjában első helyen álló házigazdával szemben a szoros első negyed után nem tudta tartani a lépést, és végül tizenkét gólos vereséget szenvedett Tóth Péter legénysége.

 

 

Szándékosan cikkünk legvégére hagytuk női kézilabda együttesünket, amely társaság 2018-ban utolsó alkalommal lépett pályára. A Békéscsabán esedékes összecsapáson végre megtört a jég, és a klub története első győzelmét könyvelhette el az élvonalban, amire már nagyon régóta vártunk.


 

  

Eredmények:

 

FÉRFI KOSÁRLABDA:

NB I/B, Zöld-csoport, 8. forduló

DEAC U23 – EKE-Eger-KOK 88-70

A 9. forduló mérkőzése:

EKE-Eger-KOK – Bajai Bácska FKE 75-70

 

FÉRFI VÍZILABDA:

OB I/B, A-csoport, 7. forduló

Kanizsa VSE – Eszterházy SC 17-5

 

NŐI KÉZILABDA:

K&H Liga, 9. forduló

EUbility Group-Békéscsaba – Eszterházy SC 28-29

 

 

Az említett mérkőzésekkel kapcsolatos bővebb tudósítások, nyilatkozatok, további eredmények, bajnokságállások az egyetem hivatalos sport oldalán, a sport.uni-eszterhazy.hu portálon találhatóak!

 

 

 

 

(FOTO: eszterhazysc.hu)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Eszterházy SC vs. OXXO Energy Orosházi NKC
Az NBI/B - Keleti csoport 1. fordulója szeptember 14-én lesz (szombaton) az Eszterházy...
Vállalkozz tudatosan kamarai segítséggel!
Ha érdekel a vállalkozások világa és szeretnél belelátni a helyi cégek működésébe...
Megjelent a Gólyaszám!
Egy lapba gyűjtöttünk neked, kedves elsőéves hallgatónk rengeteg fontos és hasznos...