Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. október 21. Orsolya
MozgásTér

Újra az Old Frogé a trón

2018. május 21. 20:48:08 | Utolsó frissítés: 5 hónapja
Visszavágott őszi finálébeli vereségéért a tavaly tavaszi bajnok a XIV. Angol Kupa első osztályának döntőjében.

 

 

Izgalmas mérkőzésekkel fejeződött be az Eszterházy Károly Egyetem kispályás labdarúgó bajnoksága, a tavaszi félévben immáron tizennegyedik alkalommal lebonyolított Angol Kupa.

 

Az idei pontvadászat ismét nagyon népszerű volt az intézmény hallgatói, dolgozói körében, hiszen az előzetesen megszabott nevezési határidőig összesen tizenkilenc csapat jelezte részvételi szándékát, ami a bajnokságban szereplő játékosok tekintetében több mint kétszáz főt jelent.

 

 

A lebonyolítást illetően, három ötös és egy négyes csoportot sorsoltak ki a szervezők. A körmérkőzéseket követően kialakult sorrend alapján az első két-két helyezett az első, a harmadikak és negyedikek pedig a másodosztályban folytathatták szereplésüket, de innentől kezdve már egyenes kieséses rendszerben.

 

A negyeddöntők vesztesei tehát kiestek, az elődöntős párharcok során pedig ki is alakultak a helyosztós párosítások. A tavaszi Angol Kupa utolsó versenynapját május 15-én, kedden tartották, a jól megszokott metódus szerint.

 

Elsőként a másodosztály bronzmérkőzését láthatta az ismételten szépszámú közönség. Itt az egyetemünk szurkolói csoportjaként ismert Eger Bulls gárdája nézhetett farkasszemet a rutinos egyetemi hallgatókból álló Fijúk együttesével. A Bikák félidei 1-0-ás vezetése után a rivális döntetlenre tudta menteni az összecsapást, a hétméteresek végül a kapus Tóth Csaba két védésének köszönhetően, a szurkolóknak sikerült jobban.

 

 

Ugyanennek a divíziónak a fináléjában is egy végletekig kiélezett csata bontakozott ki. Húszpercnyi játékot követően egy góllal vezetni tudott a Neptun-usz társulata, ám fordulás után fordított az FC Melegfront és végül meg is nyerte a találkozót.

 

Az élvonal harmadik helyéről döntő összecsapásának első játékrésze is nagyon szorosan alakult, már ami az eredményt illeti. Az ebben a formában első alkalommal versenyző Sörös Terv csapata legalábbis remekül tartotta magát, ám a 0-1-es félidei állás nem tartott túl sokáig, a zömében elsőéves hallgatókból álló Park In The Bus a térfélcserét követően ötöt vágott, vagyis teljesen megérdemelten állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

 

Ezek után jöhetett a mindenki által nagyon várt első osztályú döntő, ami előzetesen is nagyon szorosnak, is parázs presztízs meccsnek számított. Utóbbi kijelentésünk annak szól, hogy ősszel is ez a két társaság találkozott az aranycsatában, ahol az LTV-Transport-Erlau bizonyult jobbnak 4-1 arányban.

 

 

Most is Sütő Gergő csapata rajtolt jobban, hogyha csak a gólszerzést nézzük, hiszen egy Benke Norbert által megteremtett lehetőséget a gólkirály Vas Dániel (a különdíj tekintetében címvédő csatár huszonnégy szerzett találattal zárt) fejezett be pontosan egy akciót (0-1).

 

A folytatásban ugyanakkor érezni lehetett, hogy egyre veszélyesebb támadásokat épít a kihívó Old Frog együttese. Előbb-utóbb aztán ez a mezőnyfölény meg is hozta gyümölcsét, Kollár Bence és Gallik Gábor találataival a félidőre sikerült megfordítani az állást.

 

Ekkor még nem sejthettük, hogy a második játékrész valóságos kiütést hoz majd. Már pedig ez történt. Az „öreg békák” továbbra is futószalagon gyártották a helyzeteket, amelyeknek kihasználása nagyon sokat javult. Az említett két személyen kívül Zsély Benedek, Kovács Gergő és Stark János is feliratkozott a góllövőlistára, így pedig a találkozó vége tényleg teljesen egyértelművé vált.

 

A jegyzőkönyvbe mindezeknek köszönhetően egy 9-1-es diadal kerülhetett, vagyis az Old Frog sikeresen visszavágott őszi vereségéért, és egyben második alkalommal nyerte meg az Angol Kupát. Folytatás szeptemberben, a következő tanév őszi félévének elején…

 

 


 

 

 

Eredmények:

XIV. Angol Kupa, helyosztók

II. osztály, mérkőzés a 3. helyért

Eger Bulls – Fijúk 1-1 (1-0) b.u.: 3-2

Gólszerzők: Czeglédi Péter 1, ill. Bakonyi Bence 1.

 

Döntő:

Neptun-usz – FC Melegfront 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Balázs Gergely 2, ill Fekete Norbert 2, Jakab Richárd 1.

 

 

I. osztály, mérkőzés a 3. helyért

Park In The Bus – Sörös Terv 6-1 (1-0)

Gólszerzők: Palágyi Milán, Slakaczki Csanád 2-2, Varga Vincze, Varga Márton 1-1, ill. Tóth Bence 1.

 

Döntő:

Old Frog – LTV-Transport-Erlau 9-1 (2-1)

Gólszerzők: Kollár Bence 3, Zsély Benedek, Gallik Gábor 2-2, Stark János, Kovács Gergely 1-1, ill. Vas Dániel 1.

 

 

 

A XIV. Angol Kupa bajnokcsapatának tagjai:

Iváncsik Norbert, György Ákos, Kovács Gergely, Zsély Benedek, Kollár Bence, Gallik Gábor, Darmos Márton, Stark János, Gönczi Zoltán, Fenyves Balázs.

 

 

 

 

(FOTO: Lazányi Gergely)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Keresztféléves felvételi
Elindult a 2019-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.
Javítottak pólósaink
Női kézilabdacsapatunk viszont továbbra sem tudott pontot szerezni az élvonalban.
Egyetemi napok a Libriben
Az egyetem oktatóit, dolgozóit és hallgatóit is kedvezményekkel várják az egri könyvesboltban.