Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. augusztus 22. Menyhért
MozgásTér

Újra az Old Frogé a trón

2018. május 21. 20:48:08 | Utolsó frissítés: 1 éve
Visszavágott őszi finálébeli vereségéért a tavaly tavaszi bajnok a XIV. Angol Kupa első osztályának döntőjében.

 

 

Izgalmas mérkőzésekkel fejeződött be az Eszterházy Károly Egyetem kispályás labdarúgó bajnoksága, a tavaszi félévben immáron tizennegyedik alkalommal lebonyolított Angol Kupa.

 

Az idei pontvadászat ismét nagyon népszerű volt az intézmény hallgatói, dolgozói körében, hiszen az előzetesen megszabott nevezési határidőig összesen tizenkilenc csapat jelezte részvételi szándékát, ami a bajnokságban szereplő játékosok tekintetében több mint kétszáz főt jelent.

 

 

A lebonyolítást illetően, három ötös és egy négyes csoportot sorsoltak ki a szervezők. A körmérkőzéseket követően kialakult sorrend alapján az első két-két helyezett az első, a harmadikak és negyedikek pedig a másodosztályban folytathatták szereplésüket, de innentől kezdve már egyenes kieséses rendszerben.

 

A negyeddöntők vesztesei tehát kiestek, az elődöntős párharcok során pedig ki is alakultak a helyosztós párosítások. A tavaszi Angol Kupa utolsó versenynapját május 15-én, kedden tartották, a jól megszokott metódus szerint.

 

Elsőként a másodosztály bronzmérkőzését láthatta az ismételten szépszámú közönség. Itt az egyetemünk szurkolói csoportjaként ismert Eger Bulls gárdája nézhetett farkasszemet a rutinos egyetemi hallgatókból álló Fijúk együttesével. A Bikák félidei 1-0-ás vezetése után a rivális döntetlenre tudta menteni az összecsapást, a hétméteresek végül a kapus Tóth Csaba két védésének köszönhetően, a szurkolóknak sikerült jobban.

 

 

Ugyanennek a divíziónak a fináléjában is egy végletekig kiélezett csata bontakozott ki. Húszpercnyi játékot követően egy góllal vezetni tudott a Neptun-usz társulata, ám fordulás után fordított az FC Melegfront és végül meg is nyerte a találkozót.

 

Az élvonal harmadik helyéről döntő összecsapásának első játékrésze is nagyon szorosan alakult, már ami az eredményt illeti. Az ebben a formában első alkalommal versenyző Sörös Terv csapata legalábbis remekül tartotta magát, ám a 0-1-es félidei állás nem tartott túl sokáig, a zömében elsőéves hallgatókból álló Park In The Bus a térfélcserét követően ötöt vágott, vagyis teljesen megérdemelten állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

 

Ezek után jöhetett a mindenki által nagyon várt első osztályú döntő, ami előzetesen is nagyon szorosnak, is parázs presztízs meccsnek számított. Utóbbi kijelentésünk annak szól, hogy ősszel is ez a két társaság találkozott az aranycsatában, ahol az LTV-Transport-Erlau bizonyult jobbnak 4-1 arányban.

 

 

Most is Sütő Gergő csapata rajtolt jobban, hogyha csak a gólszerzést nézzük, hiszen egy Benke Norbert által megteremtett lehetőséget a gólkirály Vas Dániel (a különdíj tekintetében címvédő csatár huszonnégy szerzett találattal zárt) fejezett be pontosan egy akciót (0-1).

 

A folytatásban ugyanakkor érezni lehetett, hogy egyre veszélyesebb támadásokat épít a kihívó Old Frog együttese. Előbb-utóbb aztán ez a mezőnyfölény meg is hozta gyümölcsét, Kollár Bence és Gallik Gábor találataival a félidőre sikerült megfordítani az állást.

 

Ekkor még nem sejthettük, hogy a második játékrész valóságos kiütést hoz majd. Már pedig ez történt. Az „öreg békák” továbbra is futószalagon gyártották a helyzeteket, amelyeknek kihasználása nagyon sokat javult. Az említett két személyen kívül Zsély Benedek, Kovács Gergő és Stark János is feliratkozott a góllövőlistára, így pedig a találkozó vége tényleg teljesen egyértelművé vált.

 

A jegyzőkönyvbe mindezeknek köszönhetően egy 9-1-es diadal kerülhetett, vagyis az Old Frog sikeresen visszavágott őszi vereségéért, és egyben második alkalommal nyerte meg az Angol Kupát. Folytatás szeptemberben, a következő tanév őszi félévének elején…

 

 


 

 

 

Eredmények:

XIV. Angol Kupa, helyosztók

II. osztály, mérkőzés a 3. helyért

Eger Bulls – Fijúk 1-1 (1-0) b.u.: 3-2

Gólszerzők: Czeglédi Péter 1, ill. Bakonyi Bence 1.

 

Döntő:

Neptun-usz – FC Melegfront 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Balázs Gergely 2, ill Fekete Norbert 2, Jakab Richárd 1.

 

 

I. osztály, mérkőzés a 3. helyért

Park In The Bus – Sörös Terv 6-1 (1-0)

Gólszerzők: Palágyi Milán, Slakaczki Csanád 2-2, Varga Vincze, Varga Márton 1-1, ill. Tóth Bence 1.

 

Döntő:

Old Frog – LTV-Transport-Erlau 9-1 (2-1)

Gólszerzők: Kollár Bence 3, Zsély Benedek, Gallik Gábor 2-2, Stark János, Kovács Gergely 1-1, ill. Vas Dániel 1.

 

 

 

A XIV. Angol Kupa bajnokcsapatának tagjai:

Iváncsik Norbert, György Ákos, Kovács Gergely, Zsély Benedek, Kollár Bence, Gallik Gábor, Darmos Márton, Stark János, Gönczi Zoltán, Fenyves Balázs.

 

 

 

 

(FOTO: Lazányi Gergely)Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Gólya7
Az Eszterházy Károly Egyetem elsőéves hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz...
Eszterházy Rókatábor
Idén első alkalommal szervezi meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Rókatábort...
Eszterházy Gólyatábor 2019
Gratulálunk sikeres felvételidhez, szeretettel várunk egyetemünk Gólyatáborába!