Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. december 05. Vilma
Neked szól

Egri programajánló: Endless Project koncert

Galda Gábor Attila | 2020. augusztus 06. 15:32:01 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
A Nyáresti Koncerteken ezúttal az Endless Project alternatív rock zenekar lép színpadra az Egri Kulturális és Művészeti Központban, augusztus 13-án.

 

A 2017-ben alakult egri banda alapvető törekvése „a zenei határtalanság kitartó munkával és kísérletezéssel történő egységbe forrasztása”, továbbá „igyekeznek figyelmen kívül hagyni a műfaji korlátokat.” Ezt igazolja, hogy zenéjükben felfedezhetőek a hard rock és az alternatív rock fő stílusjegyei, sőt jellemzőek a stoner-es elszállások és a metál felé kacsintgató, súlyos riffek is. A különböző hangzásokat a tiszta női vokál hozza egyensúlyba. Saját bevallásuk szerint „törekednek az irodalmi igényességre” is, amelyeket irodalmi utalásokkal színesített dalszövegeik is alátámasztanak.

 

Az Endless Project június 20-án adta ki első kislemezét 1st_ep címmel, amelybe frappáns módon saját nevük rövidítését is belecsempészték. A 18 perces EP mind a négy dala kapott már hivatalos videót vagy szövegvideót, amelyek meghallgathatók és megtekinthetők a zenekar YouTube-csatornáján, és várhatóan a koncerten is elhangoznak, több feldolgozás kíséretében.

 

A zenekar tagjai: ének: Helli Niki; gitár: Kis Csaba; gitár: Suha Tamás; basszusgitár: Czuczor Dániel; dob: Semperger Dávid.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

 

Borítókép forrása, a koncert Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/597284204257105/

 0
komment

Reflektor

A Tempus Közalapítvány pályázata
Külföldön tanulnál vagy kutatnál? Ismerd meg a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségeit!
Nyílt nap az online térben
Online szervezi meg idén egyetemünk a nyílt napját. A december 15-i programról Bíró Balázs...
Válasszunk magunknak (egyetemi) csillagot!
A Varázstornyot és Hegyesi-Hudik Margit főiskolai docenst is jelölték az Eger Csillagai díjra...