Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 21. Ágnes
Oktatás

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban

Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba. Az ígért karácsonyi blog kimaradt, de vannak helyette más, remek élmények!

Nem bölcsész szakok „humánosoknak”

Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15. Cikkünkben ahhoz nyújtunk segítséget, mi alapján érdemes szakot választania azoknak, akik magukat inkább humán beállítottságúnak gondolják, ám nem szerepel terveik között a bölcsésztudományokban való elmélyülés.

Ökölvívó-bajnokságon jártunk: így „élesítenek” az edzők

Eger adott otthont idén a serdülő, junior és felnőtt női magyar országos ökölvívó bajnokságnak. Az öt napos rendezvénysorozaton a három kategóriában közel 300 ökölvívó vett részt.

Szakmázgatás és szuper vacsorák Montpellier-ben

Megérkezett Réka blogjának legújabb epizódja. Szőlész-borász mérnök hallgatónk Montpellier-ben szerzett újabb, hasznos tapasztalatokat és gasztro-élményeket.

Irány Regensburg! - I. rész

2019 őszi félévében elhatároztam, hogy ki szeretném próbálni milyen külföldön élni. Egy kedves szaktársam javaslatára, elkezdtem nézni, hogy melyik országokba lehet Erasmus programmal menni.

Miért ne utazz még többet, ha már belevágtál?

Na csókolom, üdvözletem, tiszteletem mindenkinek! A következő sorokban beszámolok egy nagyon remek kis kalandról, amivel az őszi szünetben sikerült kiegészítenem az egyébként is érdekes félévemet.

Amikor az éttermi vendég „vizsgáztat”

Féléves szakmai verseny keretében adtak számot a vendéglátásban szerzett tudásukról az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatói. A megmérettetést azért szervezik, hogy a fiatalok a tanszállodai gyakorlat mellett a terítés, az éttermi menü összeállítása és ajánlása terén is hasznos tapasztalattal gazdagodjanak.

Mese a szüretről

Takács Réka, egyetemünk szőlész-borász mérnök hallgatója ezúttal nem kíméli azokat, akik a bordeaux-i őszből érkező, hamisítatlan szüreti élményekre, taposós, traktoros sztorikra vágynak. Tartsatok velünk!

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...