Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. január 21. Ágnes
Oktatás

Amikor az éttermi vendég „vizsgáztat”

Zentai László | 2021. november 16. 10:40:48 | Utolsó frissítés: 1 éve
Féléves szakmai verseny keretében adtak számot a vendéglátásban szerzett tudásukról az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatói. A megmérettetést azért szervezik, hogy a fiatalok a tanszállodai gyakorlat mellett a terítés, az éttermi menü összeállítása és ajánlása terén is hasznos tapasztalattal gazdagodjanak.

 

 

November 12-én délután rendezték meg a tanszállodai gyakornokok féléves vendéglátó versenyét a Hotel E*Stella éttermében. A vendégek szerepét az oktatók vállalták, akik így helyben pontozták, értékelték a résztvevők szakmai teljesítményét. A versenyző párosoknak egy-egy előre megkapott menühöz kellett megteríteniük és számos egyéb feladatban is helyt kellett állniuk.

 

 


A gyakorlati képzés igen fontos része, hogy a tanszálloda működésének megismerése és a szálló működtetése mellett a hallgatóink a vendéglátási részben is megszerezzék a megfelelő gyakorlati ismereteket. Tudásukról a hagyományos, páros verseny keretében adnak számot - mondta Dr. Vas István főiskolai docens, a Hotel E*Stella ügyvezetője. Hozzátette: a versenyre a turizmus-vendéglátás szakosoknak alaposan fel kellett készülniük, hiszen a díszterítés és a fogások „bekínálása” mellett a megmérettetésben nagy hangsúlyt kapott a borok ajánlása is. A fiatalok egy-egy egri borászattal együttműködve ismerték meg a különböző nedűk jellemzőit, gasztronómiai értékét és elkészítésének módját, s ezekről a verseny során meg is kérdezte őket a szakértő zsűri.


 

 

A féléves gyakorlati versenyben Perjési Jamina és Bozsik Enikő, valamint Molnár Fanni és Szántó Balázs kettőse bizonyult a legjobbnak. Jutalmuk az, hogy egy szakmailag tartalmas és élményekben is gazdag napot tölthetnek együtt: ellátogatnak majd a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Templomába, egy mónosbéli sajtmanufaktúrába, továbbá egy négycsillagos szálloda szakmai vendégei lehetnek. Megismerhetik a hotel működését, igénybe vehetik a wellness szolgáltatásokat és elkölthetnek egy kellemes vacsorát a vendéglátóhelyen.

Fotók: Nagy Adrienn

 

A Líceum Televízió összeállítása itt:

 

 0
komment

Reflektor

1200 eurós bor és egy látogatás Cognac-ban
Csapó kettő, avagy visszatértem Franciaországba és jártam Cognac-ban.
Nem bölcsész szakok „humánosoknak”
Egyre közeledik a bűvös dátum: február 15.
Magyar kutató a NASA-nál
A természettudományok szerelmese egyetemünk oktatója, Dr. Gucsik Arnold, aki tizenévesként...