Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2021. április 15. Anasztázia
Oktatás

Online Educatio: több ezren kattintottak egyetemünkre

Tamás Anett | 2021. január 25. 09:28:34 | Utolsó frissítés: 3 hónapja
Online zajlott idén az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A Hallgatói Önkormányzat közreműködésével 40 hallgatói segítő várta az érdeklődőket, hogy bemutassa nekik az Eszterházy Károly Egyetemet.

– Már 2020 őszén elkezdtük az Educatio Szakkiállítás szervezését, ahol első körben a személyes jelenlétre alapoztak a szervezők. Ám a járványhelyzet alakulása miatt ezt novemberben online térre terelték – mondta Bíró Balázs, beiskolázásért és alumni tevékenységért felelős referens. Kiemelte: bemutatkozott 5 kar, 11 tudományterület, emellett általános tájékoztató, pályaorientáció és live chat várt minden érdeklődőt három napon keresztül a 2021-es online Education.

 

– Egy virtuális kiállító tér várta a diákokat és az érdeklődő szülőket mind a három nap folyamán. A központi előadások mellett külön egyetemi „standok” is el lehetett látogatni. Online chaten és Zoom szobákban is vártuk a kérdéseket, amivel sokan éltek is – árulta el Bíró Balázs, hozzátéve: sajnos olykor a technikával is meggyűlt a gond a szervezők minden igyekezetének ellenére is. – A második napra már zökkenőmentesen működött a felület, így akik ránk kattintottak tájékozódni tudtak videós és képes anyagokból a nálunk induló képzésekről és szolgáltatásainkról is.

 


Katt a képre a galériáért!

 

S hogy melyik szekció volt a legsikeresebb, leglátogatottabb?
– Mindenképp kiemelném a pályatervezési programunkat, ahol azoknak tudtunk segíteni, akik még nem tudják milyen szakot szeretnének választani. Összességében pedig nagyon sikeresen lezajlott a rendezvény, ahol folyamatosan 20-60 érdeklődő volt jelen a standunknál egy időben. Azaz több ezer diák és szülő ismerkedhetett meg egyetemünkkel.

Sajnos az idén a személyes benyomás és flashmob is elmaradt, de nagyon jó hangulatban telt és rendkívül aktív napokat tudhatunk magunk mögött egy szuper csapattal – osztotta meg Zaja Barbara, EHÖK elnök. – Reméljük jövőre ismét személyesen, újult erővel vághatunk neki.

 

 

Nyakunkon a február 15-i felvételi jelentkezési határidő, akiben még maradtak kérdések, látogasson el a január 28-ai online nyílt napunkra is!0
komment

Reflektor

Terék Anna: Halott nők (Lekötelezők 1.)
Milyen könyveket olvas egy magyarszakos hallgató az órákon kívül? Mely kötetekhez nyúl...
Online bálra hív a Hallgatói Önkormányzat
A járványügyi helyzethez alkalmazkodva idén online rendezi meg a gólya-, felezős-, és...
Az a baj, hogy azt hittük, van időnk
Ülök a szobámban és nagyot kortyolok a kávémból, miközben megnyitom az óra kéklő...