Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. május 25. Orbán
Sport

KEK-dobogós röplabdások

Fenyves Balázs | 2019. március 09. 10:50:34 | Utolsó frissítés: 1 éve
Egyetemünk női csapata első, míg férfi együttese második helyet szerzett Budapesten.

 

 

KEK, avagy Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. Bizonyára sokan hallottak már a felsőoktatás területén évekre visszanyúló sporteseményre, amelynek különböző sportágainak, és állomásainak olykor intézményünk egy-egy csapata is résztvevője.

 

A közelmúltban Budapesten, rendezték meg a KEK-et, amelynek versenyrendszerén belül a tavalyi debütálást követően, idén második alkalommal játszhattak röplabda sportágban is a résztvevő hallgatók. A női mezőnyben öt, a férfiben kilenc együttes adta le előzetes nevezését. Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Hallgatói Önkormányzata támogatásával vehetett részt az eseményen, méghozzá mindkét nemben.

 

 

A lányoknál a lebonyolítás alapján minden gárda megküzdött mindenkivel, az így kialakult erősorrendből született meg a végeredmény. A mieinken kívül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), az ELTE, a Semmelwies Egyetem (SE), valamint a Szegedi Tudományegyetem vett részt a viadalon, az ötösből ugyanakkor az egri csapat bizonyult a legjobbnak. Az Eszterházyt Kollár Zita, Mérkőy Míra, Tigyi Csilla, Gris Judit, Hernádi Anna, Nagy Orsolya, valamint vendégjátékosként a torna legjobbjának is megválasztott Zimber Eszter képviselte.

 

A férfi csapatoknál, ahogyan már említettük, összesen kilenc alakulat állt a rajtvonal mögé, a lebonyolítás ezért itt más lehetőségeket kínált, két csoportot alakítottak ki a szervezők. Az eszterházys legények címvédőként, egy ötösbe kaptak besorolást, ahol az ELTE, az SE, a Miskolci Egyetem, illetve az NKE ellen léphettek pályára. A csoportelsők játszották a későbbiekben a finálét, a másodikak pedig a bronzmeccset, de szerencsére az EKE előbbi ütközetben vehetett részt. A döntőben mégis a Budapesti Műszaki Egyetem bizonyult jobbnak, így ebben az évben ezüstérem jutott a fiúknak, akik között játékosként Kővári Viktor, Ráki Patrik, Pavelcze Szabolcs, Darázs Mátyás, Kovács Bence, Patkó Richárd, Hevér Zsolt, illetve Kovács Zsolt vett részt.

 

 

 

 0
komment

Reflektor

Információk a záróvizsgákról
A záróvizsgára bejelentkezett hallgatók vizsgaidőszaka 2020. június 6-ig tart.
Tájékoztató a tavaszi félév vizsgaidőszakáról
A veszélyhelyzetre tekintettel az Egyetemi Tanács 2020. április 9-én áttekintette és...
Információ a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról
A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat...