Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. december 05. Vilma
Sport

MEFS-díjátadó: négy egri kitüntetett

2020. augusztus 13. 11:31:07 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tisztújító közgyűlésén Széles-Kovács Gyula, dr. Bognár József, Varga Attila és Fenyves Balázs is elismerésben részesült.

 

 

Augusztus 12-én, a fővárosi Testnevelési Egyetemen tartotta éves, ezúttal tisztújító közgyűlését a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), amely során a különböző napirendek között értékelő beszédekre és ünnepélyes díjátadásokra is sor került.

 

Az eseményt prof. dr. Kiss Ádám, a MEFS leköszönő elnöke nyitotta meg, akit dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár-helyettes, valamint Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke tartott beszéde követte. Az emelkedett hangulat akkor fokozódott még jobban, amikor dr. Székely Mózes MEFS-főtitkár a lauditációkhoz érkezett.

 

 

A hagyományoknak megfelelően, ezúttal is több kategóriában díjazták a magyar egyetemi és főiskolai sportért ténykedő, arra érdemes személyeket, nagy örömünkre pedig az Eszterházy Károly Egyetem neve több alkalommal is elhangzott. A rendezvény legelső kitüntetettjeként a Halassy Olivér Hallgatói Díjjal jutalmazott Fenyves Balázs mellett Varga Attila Elek Ilona Emlékérmet vehetett át az egyetemi sport támogatásáért. Széles-Kovács Gyula a MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért kitüntető címének átvételekor kapott elismerő tapsot. Habár ezen a napon nem tudott a helyszínen lenni, egy későbbi időpontban mégis átveheti majd a Csík Ferenc Ezüstplakett az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat prof. dr. Bognár József.

 

A díjátadót követően tartotta a szervezet az éves rendes közgyűlését, amely során a különböző beszámolók elhangzását, majd azok elfogadását követően bonyolították le a MEFS soros közgyűlését. Amint az a jelöltlista ismertetésén kiderült, elnöki pozícióra egyetlen személyre érkezett javaslat, a közgyűlés pedig meg is választotta prof. dr. h. c. Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát. Az alelnökökről, elnökségi tagokról, illetve különböző tisztségekről szóló szavazás folyamán az is kiderült, hogy a következő négy esztendőben is Felügyelőbizottsági tag lesz Szalay Gábor, az Eszterházy Károly Egyetem docense.

 

 

 

 

 

 

 

(FOTO: Balogh Tibor)0
komment

Reflektor

A Tempus Közalapítvány pályázata
Külföldön tanulnál vagy kutatnál? Ismerd meg a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségeit!
Nyílt nap az online térben
Online szervezi meg idén egyetemünk a nyílt napját. A december 15-i programról Bíró Balázs...
Válasszunk magunknak (egyetemi) csillagot!
A Varázstornyot és Hegyesi-Hudik Margit főiskolai docenst is jelölték az Eger Csillagai díjra...