Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. április 08. Dénes
Sport

Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát

Fenyves Balázs | 2019. május 31. 13:41:36 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.

 

 

Néhány hete már véget ért a 2019/2018-as tanév tavaszi féléve, ami azt jelenti, hogy az Eszterházy Károly Egyetem házi sportbajnokságai végére is pontot tehettünk. Így történt ez a RöpLiga tavaszi pontvadászatában is, amely során idén is remek mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

 

Kezdjük ott, hogy az őszi szemeszter kilenc csapatból álló mezőnye után, ezúttal hét gárda nevezett a versenyre, hogy megmérkőzzön egymással a dobogós helyekért. A némiképp lecsökkent létszám miatt változott a lebonyolítás is, tavasszal ugyanis az úgynevezett alapszakaszban mindenki játszott mindenkivel, az így kialakult sorrend alapján pedig az első négy alakulat szerzett magának jogot a bajnokság zárónapján, a helyosztós programon való részvételre.

 

Itt aztán előbb a bronzmérkőzésen vehettek részt a Galaktikusok, valamint a Szaggatott Nokedlik együttesei, komoly izgalom azonban nem alakult ki, köszönhetően annak, hogy előbbi társaság meglehetősen könnyed győzelmet aratott, megszerezve ezzel a tavaszi szezon harmadik helyét.

 

 

Jóval komolyabb izgalmakra lehetett számítani a fináléban, amelyen az elmúlt évek egyeduralkodója, az ezúttal Random 2.1 néven érdekelt csapat lépett pályára, az őszi lebonyolítás másodosztályának bajnoka, az EHÖK-kel szemben. Nem is ment el túlzottan sok labdamenet, amikor valóban mindenki konstatálhatta, akár hosszú este elé is nézhetünk.

 

Nos, amit vártunk, azt kaptuk, izgalmas, parázs, olykor már-már feszült légkörű döntőt, amelyen a lehető legkisebb különbség döntött. Az első szettet az esélytelenebbnek tartott EHÖK nyerte meg kisebbfajta meglepetésre, de a következő menet már a Randomé volt.

 

Következhetett a mindent eldöntő végső játszma, amelyet szintén huszonöt pontig játszottak, minimum kettő egység különbséggel. Mint utólag kiderült, pontosan ilyen differencia alakult ki a két fél között, egy tényleg végletekig kiélezett találkozón, és bizony egészen a meccs végéig nem lehetett tudni, ki fog örülni a végén.

 

Ez a csapat végül a Random 2.1 alakulata volt, hiszen az abszolút végjátékban kevesebbet hibázott, ez pedig aranyat ért. Címvédés történt tehát a tavaszi RöpLigában, vagyis Kővári Viktor együttese emelhette magasba a győztesnek járó trófeát, de azt nyugodtan elmondhatjuk, mindenki nyertesnek érezhette magát, aki részt vett az idei bajnokságon, mert az elsődleges cél, a rendszeres sportolás élményével sokan gazdagodhattak, aminek zárásaként tényleg egy remek színvonalú finálé döntött a bajnoki cím sorsáról.

 


 

 

Eredmények:

RöpLiga 2019-Tavasz

Mérkőzés a 3. helyért

Galaktikusok – Szaggatott Nokedlik 2-0 (-12, -7)

 

Döntő:

Random 2.1 – EHÖK 2-1 (20-, -17, -23)

 

 

A 2019-es tavaszi RöpLiga végeredménye:

1. Random 2.1, 2. EHÖK, 3. Galaktikusok, 4. Szaggatott Nokedlik, 5. La Familia, 6. Spiel RC, 7. Little Giants.

 

 

Különdíjak:

Legjobb női játékos: Gris Judit (Random 2.1)

Legjobb férfi játékos: Pavelcze Szabolcs (EHÖK)

 

 

A győztes Random 2.1 csapatának tagjai:

Gris Judit, Nagy Orsolya, Tigyi Csilla, Kovács Bence, Kovács Dávid, Kővári Viktor.

 

 

 

 

(FOTO: Balogh Tibor)0
komment

Reflektor

Maszkot osztottak
100 darab kézzel varrt maszkot osztott szét a Gyöngyösi Károly Róbert Campus két munkatársa...
Gyakorlat, zárótanítás
Alább olvashatóak a tanító, tanárszakos, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő...
Ébredezik a természet - FOTÓK
Most nincs lehetőségünk gyönyörködni a tavaszi Egerben, de a fotók segítségével...