Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. október 01. Malvin
Sport

Tornát nyertek focistáink

| 2020. május 25. 11:05:28 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Hat meccs, két kapott gól, három különdíj és veretlen elsőség az Eszterházy Károly Egyetem kispályás labdarúgócsapatától.

 

 

A koronavírus megjelenése óta az élet számos területén megváltoztak a dolgok, igaz ez a sportra is, ahol gyakorlatilag teljesen megállt minden. Azok után, hogy az elmúlt hetekben elindultak az enyhítő intézkedések, fokozatosan tér vissza az élet a megszokott medrébe, az elmúlt hétvégén pedig már végre egyes sporteseményeket is rendeztek.

 

Egerben Agria Focikupa néven rendeztek tizenkét csapatos kispályás labdarúgó tornát, amelyre az ország több pontjáról is érkeztek együttesek. Hogy miért érdekes hír ez számunkra? A nevezők között találhattuk az Eszterházy Károly Egyetem gárdáját is, amely a futsal MEFOB-on szereplő keretre építve, itt-ott néhány változással vett részt a tornán.

 

Az egyetemisták az A-csoportban kezdték el szereplésüket, ahol a nap nyitómeccsén rögtön egy 8-0-ás kiütéses sikerrel kezdtek. Ezt követően két döntetlen következett, ezek révén pedig a csoportelsőség. Mindez azt jelentette, hogy a délutáni középdöntős programban is érdekeltek lehettek Zsély Benedekék, akik egy újabb remit követően, egy 2-0-ás siker révén beverekedték magukat a fináléba. A döntő aztán újabb nagy csatát hozott, 0-1-ről sikerült egyenlíteni, ám miután több találat már nem született, következhettek a büntetők. Az idegek csatájában az EKE bizonyult jobbnak, így hat mérkőzésén összesen két gólt kapva, veretlen mérleggel nyerte meg az Agria Focikupát a társaság.

 

 

Az, hogy mennyire jó teljesítménnyel rukkoltak ki az eszterházys legények a szombati napon, az eredményhirdetésen is megmutatkozott. Az öt különdíjból hármat is a tornagyőztes adott, amely alakulat a teljes napot tekintve, abszolút megérdemelten hódította el a győztesnek járó trófeát.


 

 

 

Az Eszterházy Károly Egyetem csapatának eredményei:

Fölrúglakoszt LSL – EKE 0-8

Bosch Team – EKE 1-1

Juhász Testvérek Pincészete – EKE 0-0

EKE – Hunterek 0-0

EKE – Felnémet FC 2-0

EKE – Poroszló SE 1-1, büntetőkkel 2-1

 

 

Az Agria Focikupa végeredménye:

1. Eszterházy Károly Egyetem (Kádár Gergő, Kovács Gergely, Sebe Attila, Sebe Márk, Zsély Benedek, Fodor Tibor, Darmos Márton, Kollár Bence, Vas Dániel. Csapatvezető: Fenyves Balázs)

2. Poroszló SE

3. FC Felnémet

4. Brazzers (Mezőkövesd)

 

 

Különdíjak:

A döntő legjobb játékosa: Kádár Gergő (Eszterházy Károly Egyetem)

Puskás díj a legszebb gólért: Kovács Gergely (Eszterházy Károly Egyetem)

Gólkirály: Sajtós Norbert (Poroszló SE) 6 találattal

Legjobb kapus: Demjén Dávid (Poroszló SE)

Legjobb mezőnyjátékos: Vas Dániel (Eszterházy Károly Egyetem)

 

 

 

 

 

 0
komment

Reflektor

Járványügyi intézkedések az EKE-n
Alábbi videónk az Eszterházy Károly Egyetem járványügyi előírásait tartalmazza:...
Eszterházy Podcast
Híreinket, aktualitásainkat már a Spotify-on is megtalálod az Eszterházy Podcast-csatornán!
Önkénteseket vár a KórházSuli
A KórházSuli azért jött létre, hogy kortárs segítők – középiskolások és egyetemisták...