Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2020. április 08. Dénes
Sport

Angol Kupa: triplázott az EKE Futsal

2019. november 23. 13:19:21 | Utolsó frissítés: 1 éve
Egymás után harmadik alkalommal lett bajnok a XVII. Angol Kupát is megnyerő együttes.

 

November végéhez érve, megszokhattuk már, hogy az Eszterházy Károly Egyetem legnagyobb tradícióval bíró házi bajnokságának végjátékához érünk. A 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében már a tizenhetedik Angol Kupát rendezték a szervezők, amelyen előzetesen tizennégy együttes jelezte részvételi szándékát.

 

A kispályás labdarúgás szerelmesei szeptember utolsó napján indították el a szezont, méghozzá két négyes-, és két hármas csoportban. A hivatalos versenykiírás alapján, a csoportok első két helyezettjei az első osztályban, a többi gárda pedig a második vonalban folytathatta a szezont a középdöntőn belül, újabb két-két csoportot kialakítva. Az itt megszületett eredmények alapján aztán a csoportgyőztesek játszhatták a döntőket, míg a másodikak a bronzmeccseket. Ezt ugyebár mindkét divízióban.

 

Az idei pontvadászat helyosztóit ezen a héten rendezték, amely során izgalmas, remek mérkőzéseket láthattak a Leányka úti műfüves pályára kilátogató érdeklődők. Elsőként a másodosztály harmadik helyéért kiírt találkozója szerepelt a programban, ahol remekül kezdett a csupa külföldi hallgatóból álló alakulat, a Mama Africa. A 2-0-ás előny azonban nem tartott ki végig, mivel a Szeszpanyol egyenlíteni tudott, más kérdés, hogy az utolsó percben a nemzetközi csapat egy szép találattal eldöntötte a párharcot.

 

Ugyanezen osztály fináléja még ennél is nagyobb csatát hozott. A Nehéz EKE – Sporting Libacomb összecsapás kétszer húsz perc után 1-1-es eredményt hozott, így jöhettek a büntetők. Érdekesség, hogy az első két körben nem láthattunk gólt egyik oldalon sem, mivel mindkét hálóőr parádésan védett, aztán mégis beindult a gólgyártás. A szétlövés végül a „libacombosok” végső sikerét hozta, így a második vonalban egy új bajnokot avathattunk.

 

 

Az est utolsó két találkozóján még ennél is nagyobb izgalom alakult ki, hiszen mégiscsak az első osztály küzdelmei bírtak a legnagyobb téttel. Elsőként az elmúlt két kiírás ezüstérmese, a Park In The Bus lépett pályára, hogy egy idén újonnan elinduló társaság, a Dream Team ellenében dobogóra tudjon állni. Nos, olybá tűnik, a „parkos” fiúknak továbbra sem sülnek a szezon utolsó meccsei, hiszen a helyosztót komoly ütközetben ugyan, de 2-1-re veszítették el, ami így Szeles Bendegúzék bronz medálját jelentette.

 

Az utolsó mérkőzésen az elmúlt két Angol Kupa végső győztese, az EKE Futsal, valamint a szintén rutinos együttesnek tekinthető Vendetta nézett egymással farkasszemet. A címvédő érthetően, idén is arra készült, hogy nem talál legyőzőre, a kihívó pedig már a fináléba jutással is története legjobb eredményét produkálta. Ettől függetlenül nem akartak megelégedni ennyivel Jakab Richárdék sem, akik trónfosztásra készültek.

 

 

Igen ám, csakhogy ehhez az előző évek egyeduralkodójának is volt szava. Nem is akármilyen, Az első játékrészben Darmos Márton (kettő), valamint Hajzer János (egy) találatával 3-0-ra húzott el az együttes, ami bizony komoly előnyt jelentett a folytatásra nézve. Fordulás után mégis úgy tűnt, lehet sansz egy izgalmas végjátékra, mivel a bajnokság gólkirálya, Tóth Tamás révén mínusz kettőre zárkózott a Vendetta. Hogy végül mégsem lett szoros a befejezés, az annak a Sebe Attilának volt köszönhető, aki pontos megmozdulásával nemhogy eldöntötte a meccset, de a döntő egyik legjobbja is lett. Ezzel pedig eldőlt, a XVII. Angol Kupát is az EKE Futsal nyerte, amivel a csapat triplázni tudott.

 

Az utolsó találkozót követően, az ünnepélyes eredményhirdetésre is sor került, amely alkalmával az Eszterházy Károly Egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán (aki mellesleg a finálé kezdőrúgását is elvégezte a jelenlévők nagy tapsát kiváltva), a Sporttudományi Intézet igazgatója, dr. Bognár József, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, és általános elnök-helyettese, Bíró Balázs, valamint Zaja Barbara segédkezett a serlegek, érmek átadásában. Az intézmény első embere a jelenlévőkhöz is szólt, kiemelve, hogy nagy boldogsággal tölti el, hogy immáron hosszú évekre visszamenőleg is úgy értékelheti az egyetem kispályás labdarúgó bajnokságát, mint egy állandó népszerűségnek örvendő rendezvényt. Az eredményhirdetés végén közös csapatképek készültek, majd szép lassan kiürült a pálya, és kialudtak a fények. Ez volt az egymás után tizenhetedik alkalommal rendezett Angol Kupa, amely bajnokság most pihenőre vonul, hogy aztán tavasszal ismét kinyissa kapuit…

 

 

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS IDE!


 

 

Eredmények:

Mérkőzés a 3. helyért (II. osztály)

Mama Africa – Szeszpanyol 3-2

 

Döntő (II. osztály)

Nehéz EKE – Sporting Libacomb 1-1, b.u.: 2-3

 

Mérkőzés a 3. helyért (I. osztály)

Park In The Bus – Dream Team 1-2

 

Döntő (I. osztály)

Vendetta – EKE Futsal 1-4

 

 

Gólkirály: Tóth Tamás (Vendetta), 10 találattal

 

 

 

A bajnokcsapat tagjai:

Iváncsik Norbert, Rutka Péter, Palágyi Milán, Sebe Attila, Darmos Márton, Blaskó Gergő, Gallik Gábor, Gulyás Kristóf, Hajzer János, Forgács Csaba, Tihaméri Zalán, Fenyves Balázs.

 

 

 

 

(FOTO: Balogh Tibor)0
komment

Reflektor

Maszkot osztottak
100 darab kézzel varrt maszkot osztott szét a Gyöngyösi Károly Róbert Campus két munkatársa...
Gyakorlat, zárótanítás
Alább olvashatóak a tanító, tanárszakos, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő...
Ébredezik a természet - FOTÓK
Most nincs lehetőségünk gyönyörködni a tavaszi Egerben, de a fotók segítségével...