Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. november 15. Albert
SzínTér

Kapcsolataink a Szuszogó szerint

Juhász H. | 2018. május 03. 13:49:39 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Vígh Szilviával, a darab játékmesterével beszélgettünk a Szuszogó idei bemutatójáról.

 

– Körmagyar dolgozatok – ezt a címet kapta társulatotok, a Szuszogó legújabb darabja. Miért épp Kornis Mihály komédiáját dolgoztátok fel?

 

– Nehéz egy vegyes összetételű csoportnak darabot választani. Volt már, hogy saját darabot alkottunk meg, olyan is, hogy írott alkotást választottunk, s saját módszereink alapján átdolgoztuk. Igyekszünk egyszerű dramaturgiával és nyelvezettel rendelkező, letisztult karaktereket megformáló darabokat választani. Kornis komédiája épp ilyen: viszonylag egyszerű szerkezetű. Az eredeti darabban tizenkét jelenet van, viszont mi kevesebben vagyunk és a nemek aránya sem egyenlő, ezért mi hat jelenetet alkottunk meg.

 

– Mit tartottatok meg a Körmagyar pikánsságából?

 

– A Körmagyarban snitteket, jeleneteket láthatunk egy-egy pár életéből. Igyekszünk mindig olyan darabhoz nyúlni, mely nem nélkülözi a humort, amiben van minimális társadalomkritika. Azt szeretnénk, hogy a közönség olyan szereplőket lásson, akikkel könnyen tud azonosulni. Olyan élethelyzeteket láthatnak a nézők, melyekbe könnyen bele tudják magukat képzelni. A mi Körmagyarunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen mederbe futhatnak emberi kapcsolataink: ezek nehéz, izgalmas, s olykor vicces helyzetek. A két új tagunknak is adtunk szerepeket. A társulat egyszerűen imádja a darabot, élvezik játszani és úgy hiszem, a nézőknek is jó érzés lesz látni.

 

– Mikor lesz a főpróba, bemutató és hol láthatja még idén a Körmagyar dolgozatokat a közönség?

 

– A nyilvános főpróba május 7-én lesz az egyetem „B” – Egészségház úti – épületében 19 órától. A premier május 9-én lesz szintén 19 órától a „B” épület nagyelőadójában. Az előadás hetven-nyolcvan perces szünet nélkül. Két hónappal ezelőtt megkerestek minket a Miskolci Egyetemről, ahol a helyi színjátszósok szerveznek egyetemi fesztivált, melyen minket is szeretettel látnak. Örülünk, hiszen így megismerhetjük egymás munkásságát. Mi május 26-án, szombaton mutatjuk be ott a darabot és nagyon szeretnénk még legalább egyszer Egerben is előadni.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Háromszoros olimpiai bajnokot igazoltunk!
Más kérdés, hogy Szécsi Zoltán kapuba állításával sem sikerült megnyernie rangadóját az...
VINYL - Vizuális nevelés és közösségi művészet városi térben
Dr. Orosz Csaba képzőművész, a Vizuális Művészeti Intézet egyetemi docense tart előadást...
Vácon sem ment
Gyakorlatilag tíz perc után már eldőlt a két pont sorsa női kézilabda együttesünk...