Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
SzínTér

Kapcsolataink a Szuszogó szerint

Juhász H. | 2018. május 03. 13:49:39 | Utolsó frissítés: 1 éve
Vígh Szilviával, a darab játékmesterével beszélgettünk a Szuszogó idei bemutatójáról.

 

– Körmagyar dolgozatok – ezt a címet kapta társulatotok, a Szuszogó legújabb darabja. Miért épp Kornis Mihály komédiáját dolgoztátok fel?

 

– Nehéz egy vegyes összetételű csoportnak darabot választani. Volt már, hogy saját darabot alkottunk meg, olyan is, hogy írott alkotást választottunk, s saját módszereink alapján átdolgoztuk. Igyekszünk egyszerű dramaturgiával és nyelvezettel rendelkező, letisztult karaktereket megformáló darabokat választani. Kornis komédiája épp ilyen: viszonylag egyszerű szerkezetű. Az eredeti darabban tizenkét jelenet van, viszont mi kevesebben vagyunk és a nemek aránya sem egyenlő, ezért mi hat jelenetet alkottunk meg.

 

– Mit tartottatok meg a Körmagyar pikánsságából?

 

– A Körmagyarban snitteket, jeleneteket láthatunk egy-egy pár életéből. Igyekszünk mindig olyan darabhoz nyúlni, mely nem nélkülözi a humort, amiben van minimális társadalomkritika. Azt szeretnénk, hogy a közönség olyan szereplőket lásson, akikkel könnyen tud azonosulni. Olyan élethelyzeteket láthatnak a nézők, melyekbe könnyen bele tudják magukat képzelni. A mi Körmagyarunkban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen mederbe futhatnak emberi kapcsolataink: ezek nehéz, izgalmas, s olykor vicces helyzetek. A két új tagunknak is adtunk szerepeket. A társulat egyszerűen imádja a darabot, élvezik játszani és úgy hiszem, a nézőknek is jó érzés lesz látni.

 

– Mikor lesz a főpróba, bemutató és hol láthatja még idén a Körmagyar dolgozatokat a közönség?

 

– A nyilvános főpróba május 7-én lesz az egyetem „B” – Egészségház úti – épületében 19 órától. A premier május 9-én lesz szintén 19 órától a „B” épület nagyelőadójában. Az előadás hetven-nyolcvan perces szünet nélkül. Két hónappal ezelőtt megkerestek minket a Miskolci Egyetemről, ahol a helyi színjátszósok szerveznek egyetemi fesztivált, melyen minket is szeretettel látnak. Örülünk, hiszen így megismerhetjük egymás munkásságát. Mi május 26-án, szombaton mutatjuk be ott a darabot és nagyon szeretnénk még legalább egyszer Egerben is előadni.

 Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!