Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
SzínTér

Kezdődik az évad a Gárdonyi Géza Színházban

2018. szeptember 14. 12:37:00 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az egyetemi hallgatók továbbra is kedvezményes áron válthatnak bérletet.

 

Móricz Zsigmond Rokonok című társadalmi drámájával kezdődik az idei „nosztalgikus magyar" évad az egri Gárdonyi Géza Színházban. Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói ebben a tanévben is kedvezményes áron válthatnak bérletet, mely a fent említett darab mellett az Illatszertár című romantikus történet megtekintésére ad lehetőséget.

 

A teátrumban tartott sajtótájékoztatón ismertették a VII. Egri Stúdiószínházi Fesztivál programkínálatát is. Szeptember 26-a és 30-a között 10 társulat várja a táncszerető és táncértő közönséget. Vezető táncegyüttesek előadásában gyermekdarabokat, klasszikus és kortárs produkciókat láthatnak a nézők - mondta el Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger művészeti vezetője. A fesztivál szervezője szerint a rendezvény a támogatóknak köszönhetően az elmúlt 7 év során az ország egyik legkeresettebb tánctalálkozójává nőtte ki magát, mely keresztmetszetet ad a vidéki és budapesti társulatok legjobb előadásaiból. A program a Férfitánc című gálaműsorral zárul, melynek nem titkolt célja, hogy népszerűsítse az erősebbik nem körében is a táncművész szakmát.

 

A sajtótájékoztatón szó esett arról a sikeres pályázatról, melynek köszönhetően több oktatási intézmény bevonásával, 64 gyermek részvételével viszik színre a Rómeó és Júlia című klasszikus Shakespeare-darabot. A tanulók nemcsak színészként próbálhatják ki magukat, de a jelmezeket és a díszleteket is ők maguk tervezik - mondta el Nagy András színművész, a projekt szakmai vezetője. Az előadás – melyben az EKE Gyakorlóiskolai diákjai is szerepet kapnak - bemutatója várhatóan jövő májusban, júniusban lesz a Gárdonyi Géza Színházban.

 

Beszámoló: Valkóné Révai Renáta

Főoldali fotó: Berán DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!