Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. október 14. Helén
SzínTér

Megannyi újdonság az idei Érsekkerti Nyári Játékokon

Juhász H. | 2018. június 05. 10:30:41 | Utolsó frissítés: 1 éve
Idén július 14-én az Anconai szerelmesek zenés komédiával nyitják meg a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokat. Július 14-től augusztus 19-ig 77 előadásra várják a nézőket.

 

A Kis Zsinagóga épülete hétfőn megtelt nevetéssel: újra találkoztak a Pinceszínház színészei, munkatársai és a vendégművészek, akik szintén részt vesznek majd a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon. A szót elsőként Tatár Gabi színésznő ragadta meg és elmondta: az utóbbi évben minden eddigieket felülmúlt a nézők száma, s nekik köszönhetően idén megújulhat a rendezvény nézőtere és színpadja is.

 

 

Kiderült, hogy idén négy új darabot állítanak színpadra: az Anconai szerelmeseket, a Shirley Valentinet, a Plaza Hotelt és a Kávécsarnokot, és természetesen a gyermekeknek is készülnek újdonságokkal. A bemutatók mellett továbbra is játsszák majd a nézők nagy kedvenceit, például a Kölcsönlakást, a Csoportterápiát, a Mezítláb a parkban című darabot is. Ezen a nyáron 77 darabra várják az érdeklődőket, ebből 42 gyermek előadás lesz.

 

 

A bemutatók közül az Anconai szerelmesekről a rendező, Méhes László elárulta, egy igazi nyári darab lesz, gyönyörű díszletben olyan dalokkal, melyek a magyar zenei ősemlékezetben is élnek.
A Shirley Valentine a Jászai Mari-díjas színésznő, Vándor Éva egyszemélyes darabja lesz. A Mezítláb a parkban sikereit látva idén szintén színpadra visznek egy újabb Neil Simon darabot, a Plaza Hotelt. A különlegesnek ígérkező bemutatók sorát bővíti a Kávécsarnok is, Szép Ernő darabjának szereplői a Jászai Mari-díjas Ráckevei Anna és Bellus Attila lesznek.

 

Ezzel még nem érnek véget a meglepetések, mert július 17-én fellép a Grund – vígszínházi fiúzenekar is a nagy sikerű A Pál utcai fiúk dalaival és rockklasszikusokkal. Az Egri Érsekkerti Nyári Játékok idén is kiegészül az Egri Nemzetközi Alkotó- és Művészteleppel, s ebben az évben első alkalommal nemzetközi színészkurzust is szerveznek, melyre Oroszországból, Újvidékről, Erdélyből és országunkból várják a színészeket.
A hagyományokat folytatva egy darabot, a Hagymácskát már bemutatták május 23-án a Szalaparti EGYMI növendékeinek, de a gyermekdarabok közül természetesen ez is látható lesz a 8. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon.

 

Fotók: Kakuk DánielTémánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Fényűzők kiállítás
A Vakok és Gyengénlátok Integráló Sportegyesülete és az Eszterházy Károly Egyetem...
Eszterházy-bérlet
A Gárdonyi Géza Színház és az Eszterházy Károly Egyetem több évtizedes együttműködése...
Heti menü a Leányka Bisztróban
Finom ételekkel, friss menükínálattal és szeretettel vár mindenkit a Leányka Bisztró!