Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2019. június 17. Laura
SzínTér

Mozgásszínházi tréning Levkó Esztellával

Paletta Online | 2017. január 24. 13:42:38 | Utolsó frissítés: 2 éve
Három napból álló, intenzív mozgásszínházi tréninget lesz Levko Esztella vezetésével 2017. február 24-26. között Egerben, az IFI PONTBAN. A képzést öntevékeny csoportunk, a Szuszogó Színház szervezi.

 

A workshop különböző mozgásszínházi metódusok ötvözete. Lényege, hogy a résztvevők testtudatát, valamint színpadi kifejezőeszközeit fejlessze. Levko Esztella eddig Budapesten, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubárorházban, Zalamerenyén, valamint külföldön Szlovákiában, Lengyelországban és Japánban tartott workshopot.

 

A hétvégi kurzuson résztvevők egy olyan típusú színházi módszerrel ismerkednek meg, amelyben a test egy dinamikus, ösztönös és őszinte eszközként vesz részt. A közös munka során mozdulatokkal, szöveggel valamint zenével egyaránt dolgozunk. Egy olyan nyelvezetet igyekszünk elsajátítani, melyben a mozgás és a gesztusok első számú kifejezőeszközökké válnak.

 

 

A gyakorlatok fizikálisan, emocionálisan és mentálisan is kihívás elé állítják a résztvevőt, ugyanis egy olyan intuitív és radikális keresésre stimulálnak, mely eltér mind a klasszikus színházban megszokott szövegalapú színészi játéktól, mind a szövegmondást nélkülöző mozgásos munkáktól.

 

Várják azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a mozgásszínház egy olyan formájú megközelítéséhez, melyben a mozgás, a szöveg, az élő zene egy plasztikus egészet formál. A különböző fizikai gyakorlatok mellett ritmus és csapatépítő gyakorlatok, valamint az improvizációs gyakorlatok is fontos részét képezik a munkának. A tréining egy megadott tematikára épül.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
ELŐVÉTELBEN 7000 Ft., HELYSZÍNEN 8000 Ft.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS:
esztellatrainingeger@gmail.com Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Második helyezést értek el cheerleadereink

Győrben rendezték meg a IV. Santa’s Cheer Cup nemzetközi nyílt versenyt, mely EB kvalifikációs verseny is volt. Az EKE Cheerleaders csapata második helyezést ért el.

BlackShape: kiemelt arany minősítés a csapatnak

Kiemelt arany minősítést nyert el egyetemünk tánccsoportja a BlackShape. A csapatkapitány, koreográfus Hegedűs Gerda mesélt a felkészülésről és a tervekről.

Spartan világbajnok lett hallgatónk

Egyetemünk hallgatója, Szabó Dávid alig több mint egy évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a spartan sportággal, de nyáron máris Európa-bajnok lett, a nemrégiben Spártában megrendezett trifecta-világbajnokságról pedig már világbajnokként tért haza.

A tudás univerzuma II.

Szeretnéd tudni, mi a különbség az alap- az osztatlan, a mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés között? Cikkünkkel segítünk neked, hogy megtaláld az elképzeléseidhez leginkább illő képzési formát!

Rábai Balázs: nem muszáj egy újságírónak megalkudni

Buszsofőr legyen vagy újságíró: fiatalként ez volt a dilemmája Rábai Balázsnak, s végül ez utóbbi mellett döntött. Az Eszterházy Film- és Médianapok vendégeként mesélt a szakma alapjairól és munkájáról.

0
komment

Reflektor

Oklevélátadó díszünnepély
Az oklevélátadó díszünnepségeket az Eszterházy Károly Egyetem az alábbi időpontokban...
Tavasszal is a Random nyerte a RöpLigát
Az elmúlt évek legizgalmasabb fináléjában, nagy csata után győzte le az EHÖK-öt az őszi bajnok.
Arany és bronz a kézilabda MEFOB-ról
A győri hatos döntőben az Eszterházy Károly Egyetem két csapattal vett részt, amely során a...