Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. december 18. Auguszta
SzínTér

Mozgásszínházi tréning Levkó Esztellával

Paletta Online | 2017. január 24. 13:42:38 | Utolsó frissítés: 1 éve
Három napból álló, intenzív mozgásszínházi tréninget lesz Levko Esztella vezetésével 2017. február 24-26. között Egerben, az IFI PONTBAN. A képzést öntevékeny csoportunk, a Szuszogó Színház szervezi.

 

A workshop különböző mozgásszínházi metódusok ötvözete. Lényege, hogy a résztvevők testtudatát, valamint színpadi kifejezőeszközeit fejlessze. Levko Esztella eddig Budapesten, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubárorházban, Zalamerenyén, valamint külföldön Szlovákiában, Lengyelországban és Japánban tartott workshopot.

 

A hétvégi kurzuson résztvevők egy olyan típusú színházi módszerrel ismerkednek meg, amelyben a test egy dinamikus, ösztönös és őszinte eszközként vesz részt. A közös munka során mozdulatokkal, szöveggel valamint zenével egyaránt dolgozunk. Egy olyan nyelvezetet igyekszünk elsajátítani, melyben a mozgás és a gesztusok első számú kifejezőeszközökké válnak.

 

 

A gyakorlatok fizikálisan, emocionálisan és mentálisan is kihívás elé állítják a résztvevőt, ugyanis egy olyan intuitív és radikális keresésre stimulálnak, mely eltér mind a klasszikus színházban megszokott szövegalapú színészi játéktól, mind a szövegmondást nélkülöző mozgásos munkáktól.

 

Várják azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a mozgásszínház egy olyan formájú megközelítéséhez, melyben a mozgás, a szöveg, az élő zene egy plasztikus egészet formál. A különböző fizikai gyakorlatok mellett ritmus és csapatépítő gyakorlatok, valamint az improvizációs gyakorlatok is fontos részét képezik a munkának. A tréining egy megadott tematikára épül.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
ELŐVÉTELBEN 7000 Ft., HELYSZÍNEN 8000 Ft.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS:
esztellatrainingeger@gmail.com Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Túrázz velünk: Szilvásváradon jártunk

Az egri hallgatók nagy szerencséje, hogy a környéken számos szép látnivaló akad, így a szabad hétvégékre érdemes időt szánni a kikapcsolódásra, túrázásra.

Felezőbál és hollywoodi hangulat

Nagy volt az érdeklődés az Eszterházy Károly Egyetem Felezőbálja iránt, amit a Líceum dísztermében szerveztek meg.

Emlékkiállítás és műhelyfoglalkozás

Szabó Magda Emlékkiállítás nyílt az egyetem Tittel Pál Könyvtárában kedden. Kun Zsuzsanna szaktájékoztató elárulta: könyvtáruk a Szabó Magda emlékév tiszteletére elhatározta, hogy bemutatja azt a vándorkiállítást, amit Debrecen város és a Móra Kiadó közös

Hátrányból előnyt: workshop konferencia az egyetemen

Hátrányból előnyt – ezt a címet viselte az Egri Roma Szakkollégium hétfői eseménye. A workshop konferencián több mint százhúsz Tanodába járó diák vett részt. A cél az volt, hogy motivációt jelentő élményhez jussanak, s megismerjék kicsit a felsőoktatást.

Választ kaphattak kérdéseikre a hallgatók

Hallgatói, rektori fórumot tartottak tegnap a Leányka úti C* épületben. A fő kérdések közé tartozott a hallgatói ügyfélfogadási idő bővítése, a tantárgyak ütközése és bizonyos egyetemi épületek állapota.

0
komment

Reflektor

Adventi koncert az egri Ciszterci templomban
Koncertre várja az érdeklődőket az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnázium kórusa december...
Hajszálon múlott
Nem sikerült visszavágnia múlt heti vereségéért az EKE-Eger férfi futsal csapatának, így...
Kiemelkedő volt az érdeklődés a nyílt napon
Népszerű volt az Eszterházy Károly Egyetem nyílt napja: több mint 1200 érdeklődő volt...