Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói portálja

2018. március 21. Benedek
SzínTér

Mozgásszínházi tréning Levkó Esztellával

Paletta Online | 2017. január 24. 13:42:38 | Utolsó frissítés: 1 éve
Három napból álló, intenzív mozgásszínházi tréninget lesz Levko Esztella vezetésével 2017. február 24-26. között Egerben, az IFI PONTBAN. A képzést öntevékeny csoportunk, a Szuszogó Színház szervezi.

 

A workshop különböző mozgásszínházi metódusok ötvözete. Lényege, hogy a résztvevők testtudatát, valamint színpadi kifejezőeszközeit fejlessze. Levko Esztella eddig Budapesten, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubárorházban, Zalamerenyén, valamint külföldön Szlovákiában, Lengyelországban és Japánban tartott workshopot.

 

A hétvégi kurzuson résztvevők egy olyan típusú színházi módszerrel ismerkednek meg, amelyben a test egy dinamikus, ösztönös és őszinte eszközként vesz részt. A közös munka során mozdulatokkal, szöveggel valamint zenével egyaránt dolgozunk. Egy olyan nyelvezetet igyekszünk elsajátítani, melyben a mozgás és a gesztusok első számú kifejezőeszközökké válnak.

 

 

A gyakorlatok fizikálisan, emocionálisan és mentálisan is kihívás elé állítják a résztvevőt, ugyanis egy olyan intuitív és radikális keresésre stimulálnak, mely eltér mind a klasszikus színházban megszokott szövegalapú színészi játéktól, mind a szövegmondást nélkülöző mozgásos munkáktól.

 

Várják azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a mozgásszínház egy olyan formájú megközelítéséhez, melyben a mozgás, a szöveg, az élő zene egy plasztikus egészet formál. A különböző fizikai gyakorlatok mellett ritmus és csapatépítő gyakorlatok, valamint az improvizációs gyakorlatok is fontos részét képezik a munkának. A tréining egy megadott tematikára épül.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ
ELŐVÉTELBEN 7000 Ft., HELYSZÍNEN 8000 Ft.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS:
esztellatrainingeger@gmail.com Témánál maradunk

Ossz, lájkolj és szólj be!

A szerk. ajánlja

Saját Egyetemi indulónk lesz!

A The Hangover Band hatalmas meglepetéssel készül! A nagy sikerű Egergyanús című számuk után, most nekünk, a hallgatóknak is kedveskednek.

Megvan az új EHÖK elnök!

Tisztújító küldöttgyűlés keretein belül megválasztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét. Az elnök bemutatta javasolt referenseit, akikről szintén szavaztak a jelenlévő tagok.

5 új, ingyenes kurzus a Virtuális Egyetemen

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatóinak kreditértékű kurzusokat is kínálunk, amelyek egyenértékűek a jelenléti kurzusokkal.

Elegánsan ősszel is!

Bikfalvy Evelyn | 2016. október 07. 10:55:12 | Utolsó frissítés: 10 napja Vége a nyárnak és azt hihetnénk, hogy leáldozott a mini ruha és mini szoknya és jöhet vissza a farmernadrág, azonban ősszel is lehet mindenki elegáns. Sőt!

Ízek nemzetközi éjszakája

Ismét tanúi lehettünk a nemzeti konyhák csodáinak a szerda esti Global Cooking Night keretein belül. Nem is csoda, hogy az esemény a nemzetközi hallgatóink egyik kedvenc programjává nőtte ki magát az évek során.

0
komment

Reflektor

Energiakövetek pályázat
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2018 márciusában ismét meghirdeti...
VISEGRAD CHORAL BRIDGES II
Az Eszterházy Károly Egyetemen szervezik meg március 23-25-e között a Visegrádi...
Reflexiók a Kepesben
A kiállításon válogatás látható a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból.