Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2023. február 01. Ignác
Arcok

„Jó érzéssel tölt el, hogy ennyire jólesik nekik, hogy ott vagyunk”

Benedek Marcell az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés-biológia tanár szakos hallgatója. Három éve a Tanítsunk Magyarországért Program Mentora, mely kistelepülésen élő 7. és 8. osztályos tanulók továbbtanulását és felzárkóztatását segíti elő a kölcsönös tanulás és támogatás jegyében. Szinte azonnal tudta, hogy ezt a programot neki talál

Aleva Zsófia, aki a szívéből énekel

Aleva Zsófia, még csak 21 éves, de hangjával már rengeteg embert elkápráztatott. Kommunikáció szakos hallgatónk tehetségére, már egészen kicsi korában felfigyeltek, mostanra pedig az ország egyik leghíresebb tehetségkutatóját is megjárta.

Egy tevékeny ember - Rétvári Gyula (1929-2021)

Pár éve még a vasdiplomáját vette át a Líceumban a közelmúltban elhunyt Rétvári Gyula. Most testvére, Dr. Rétvári László professor emeritus emlékező sorait közöljük.

Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait

Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen Brazíliából utazott ide, annak reményében, hogy itt szakszerű képzést kaphat, ugyanis az álma, hogy profi énekes vagy dalszövegíró lehessen.

Bolt, kávézó, piac és közösség

A Stopcsomagolás nevű üzlet 2020-ban a koronavírus járvány közepén nyílt meg két fiatal srác, Kaplonyi Benjámin (volt hallgatónk) és Oláh Ádám elképzeléseiből. A bolt különlegessége, ahogy azt a neve is jelzi az, hogy csomagolásmentesen árulják a termékeiket. Benjivel beszélgettünk.

Szajlai pünkösdi rózsából lett Eszterházy Csillaga

Nagy Krisztina másodéves közösségszervező szakos hallató nyert el idén az Eszterházy Csillaga címet. Vele beszélgettünk hagyományokról, zenéről, hitről, egyetemről.

„Márk evangéliuma tulajdonképpen egy startup-kézikönyv”

A L’Oréal csúcsmenedzsere volt, majd miután kisebb csodával megmenekült egy autóbalesetből a 43 évesen a legrégebbi startup, a katolikus egyház szolgálatába állt. Interjú Kiss Ulrich jezsuita atyával.

Film, utazás, egyetem: egy nagyvilági lány Szentpétervárról Egerben

Olga Kraskovskaya a Szentpétervári Állami Egyetem geourbanisztika mester szakos hallgatója, világutazó, számos filmben is szerepelt. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj segítségével egyetemünkön töltött egy szemesztert.

Reflektor

A Slam Poetry és a szavak ereje
A szó elszáll, az írás megmarad. Így van-e ez akkor is, ha a Slam Poetry beszédes műfajában...
„Jó érzéssel tölt el, hogy ennyire jólesik nekik, hogy ott vagyunk”
Benedek Marcell az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés-biológia tanár szakos...
Ünnepek után csodás chateau-látogatások
Ha EKKE-hallgatóként Bordeaux-ban borásznak tanulsz, lehet honvágyad? Persze...