Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Arcok

Egy tevékeny ember - Rétvári Gyula (1929-2021)

Pár éve még a vasdiplomáját vette át a Líceumban a közelmúltban elhunyt Rétvári Gyula. Most testvére, Dr. Rétvári László professor emeritus emlékező sorait közöljük.

Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait

Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen Brazíliából utazott ide, annak reményében, hogy itt szakszerű képzést kaphat, ugyanis az álma, hogy profi énekes vagy dalszövegíró lehessen.

Bolt, kávézó, piac és közösség

A Stopcsomagolás nevű üzlet 2020-ban a koronavírus járvány közepén nyílt meg két fiatal srác, Kaplonyi Benjámin (volt hallgatónk) és Oláh Ádám elképzeléseiből. A bolt különlegessége, ahogy azt a neve is jelzi az, hogy csomagolásmentesen árulják a termékeiket. Benjivel beszélgettünk.

Szajlai pünkösdi rózsából lett Eszterházy Csillaga

Nagy Krisztina másodéves közösségszervező szakos hallató nyert el idén az Eszterházy Csillaga címet. Vele beszélgettünk hagyományokról, zenéről, hitről, egyetemről.

„Márk evangéliuma tulajdonképpen egy startup-kézikönyv”

A L’Oréal csúcsmenedzsere volt, majd miután kisebb csodával megmenekült egy autóbalesetből a 43 évesen a legrégebbi startup, a katolikus egyház szolgálatába állt. Interjú Kiss Ulrich jezsuita atyával.

Film, utazás, egyetem: egy nagyvilági lány Szentpétervárról Egerben

Olga Kraskovskaya a Szentpétervári Állami Egyetem geourbanisztika mester szakos hallgatója, világutazó, számos filmben is szerepelt. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj segítségével egyetemünkön töltött egy szemesztert.

„Álmodj nagyokat!” - Dániában is szívvel alkot volt hallgatónk

Dániában folytatta tanulmányait Kapronczai Nikoletta, aki tervezőgrafika szakon végzett egyetemünkön. Mesél tapasztalatairól, a dán és a magyar oktatásról, sőt arról is, hogyan került a LEGO-hoz!

Kollégiumaink hallgatói irányítója: ismerd meg Czakó Annát

Czakó Anna nevét talán sok Eszterházys hallgató ismeri, ugyanis az egyetemen nagyon sokat tesz a hallgatókért. Most elárulja, mivel tölti a mindennapjait, milyen feladatkörökért felelős illetve egy kis betekintést is ad a magánéletébe.

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...