Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Egyetemi élet

Eger nevezetességeit mutatták be a menekülteknek

2022. április 12. 15:48:20 | Utolsó frissítés: 8 hónapja
Idegenvezetéssel segítenek az ukrán menekülteknek az EKKE turizmus vendéglátás szakos hallgatói, hogy otthonosabban érezhessék magukat városunkban.

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Turizmus Tanszéke is közvetlenül bekapcsolódott az ukrán menekültek számára történő önkéntes segítségnyújtásba. Úgy döntöttek, hogy a tanszék profiljába illeszkedő tevékenységgel, azaz Eger történelmének és nevezetességeinek bemutatásával igyekszenek segíteni az itt tartózkodó ukrán menekülteknek, hogy egy kicsit otthonosabban érezhessék magukat a városunkban.

 

 

2022. április 8-án délelőtt indult útnak a kis csapat. Öt hallgató: Gazdag Adrienn, Kecse Adél, Szénási Dóra, Gedei Zalán és Póka Patrik vállalták a feladatot, hogy Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető irányításával 1-1 attrakciót bemutatva, végigvezetik a belvároson a csoportot. A tolmács feladatokat Parázsló Lenke, az egyetem nyugdíjas munkatársa látta el.

 

 

A 1,5 órás séta jó hangulatban telt el, majd a végén egy kis húsvéti meglepetéssel is készültek a csoport számára. Amennyiben lesz még igény rá, a tanszék oktatói és hallgatói szívesen kalauzolnak csoportokat a városban.

 

 

Domjánné Nyizsalovszki Rita tanszékvezető

 

 0
komment

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...