Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. augusztus 09. Emőd
Egyetemi élet

Eger nevezetességeit mutatták be a menekülteknek

2022. április 12. 15:48:20 | Utolsó frissítés: 4 hónapja
Idegenvezetéssel segítenek az ukrán menekülteknek az EKKE turizmus vendéglátás szakos hallgatói, hogy otthonosabban érezhessék magukat városunkban.

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Turizmus Tanszéke is közvetlenül bekapcsolódott az ukrán menekültek számára történő önkéntes segítségnyújtásba. Úgy döntöttek, hogy a tanszék profiljába illeszkedő tevékenységgel, azaz Eger történelmének és nevezetességeinek bemutatásával igyekszenek segíteni az itt tartózkodó ukrán menekülteknek, hogy egy kicsit otthonosabban érezhessék magukat a városunkban.

 

 

2022. április 8-án délelőtt indult útnak a kis csapat. Öt hallgató: Gazdag Adrienn, Kecse Adél, Szénási Dóra, Gedei Zalán és Póka Patrik vállalták a feladatot, hogy Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető irányításával 1-1 attrakciót bemutatva, végigvezetik a belvároson a csoportot. A tolmács feladatokat Parázsló Lenke, az egyetem nyugdíjas munkatársa látta el.

 

 

A 1,5 órás séta jó hangulatban telt el, majd a végén egy kis húsvéti meglepetéssel is készültek a csoport számára. Amennyiben lesz még igény rá, a tanszék oktatói és hallgatói szívesen kalauzolnak csoportokat a városban.

 

 

Domjánné Nyizsalovszki Rita tanszékvezető

 

 0
komment

Reflektor

Találkozó: 45 év után újra a Líceumban
Különleges találkozót tartottak a 45 esztendeje az intézményünkben matematika-kémia szakon...
Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon
Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek...
Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait
Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen...