Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Egyetemi élet

Fehér autók, zöld egyetem

palettaonline | 2021. március 04. 14:18:04 | Utolsó frissítés: 1 éve
Már az utakon is találkozhattunk azzal az öt hófehér Volkswagen e-Golffal, amelyet a közelmúltban szerzett be az egyetem.

 

 

 

A környezetbarát járműveket egyedi PIN-kóddal vezethetik az arra jogosult kollégák. Négy kocsi az egyetem, egy pedig a Gyakorlóiskola feladaellátását szolgálja. A gyári adatok szerint komforttényezők (például klíma) nélkül 300 kilométeres hatótávú gépek 150 km/h-s végsebességre képesek, s számos extrával felszereltek, ilyen egyebek között a távolságtartó tempomat. (A beépített szenzorok érzékelik a jármű előtti objektumokat, követési távolságot figyelnek, így az autó automatikusan gyorsít és lassít). A GPS, a tolatóradar, a nagy, digitális kijelző nyilván alap, az e-Golf „ugrik” is (9,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra), dinamikus vezetési élményt ad. Meg szép is. 

 


Az autók már „hadrendben” állnak, napi szinten használják őket a kollégák, s nem csak a városban – bár például Kőlyuktető felé is találkozhatunk velük –, többször megjárták már a Jászberény-Eger távot is. Az e-Golfok akár otthoni hálózaton (230V) is tölthetők, de gyorsabb töltés érdekében az elkövetkező hetekben 3 töltőoszlopot is kialakítanak az egyetem épületeinél.

 

 

 

Fotók: Balogh Tibor0
komment

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...