Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. augusztus 09. Emőd
Egyetemi élet

Így telt a Kihívók hétvégéje Egerben

Tamás Anett | 2021. július 27. 13:23:01 | Utolsó frissítés: 1 éve
Az Exatlon Hungary 3.évadának Kihívói egri csapattársukat látogatták meg, az Eszterházy Károly Egyetem Hallgatói Önkormányzat irodavezetőjét, Kővári Viktort.

 

A Hallgatói Önkormányzat egy teljes hétvégén keresztül látta vendégül Viktor dominikai csapatát. Arról hogyan érezték magukat, mi volt a kedvenc időtöltés és mikor látogatnak vissza a kihívók, Kővári Viktort kérdeztük. A programokkal teli napokat viszont hosszas készülődés előzte meg, amiről Zaja Barbarát, az EHÖK elnökét kérdeztük meg.

 

– Hogy született az Exatlon Kihívók-EHÖK közös hétvégéjének ötlete?
– Viktor nagyon fontos tagja az EHÖK csapatának, így nem volt kérdés, hogy szeretnénk a dominikai csapatát is megismerni és eltölteni velük pár izgalmas napot. Innen jött az ötlet, hogy hívjuk meg őket Egerbe, hiszen a város tele van csodás helyekkel, amit megmutathatunk nekik.

 

 

– Ahogy az EHÖK közösségi felületein is láthattuk egyik program követte a másikat, és egy percig sem unatkoztatok. Nagyon nehéz volt egy ennyire egységes hétvégét megszervezni?
– A szervezés zökkenőmentes volt. A partnereinknek köszönhetően gyorsan összeállt a program, és hamar tudtuk mit szeretnénk megmutatni nekik a városból. A kihívókkal folyamatosan egyeztettünk, így mire ideértek már csak élvezni kellett a programokat.

 

– Találkoztatok esetleg nem várt vagy nehezebb pillanatokkal?
A legnehezebb akadályt talán a meleg jelentette. Eszméltlen hőség volt mind a két nap és sokat sétáltunk a helyszínek között, korán keltünk, későn feküdtünk, de úgy gondolom megérte.

 

 

– A sok előkészület után beérett a munka gyümölcse, hiszen két felejthetetlen közönségtalálkozóval is megajándékoztátok a helyieket. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanatod?
– Pozitívan értékelem a hétvégét, nagyon jól éreztem magam. Szuper kis csapat, kötetlenek, mókásak és jókat beszélgettünk. Minden program más okból volt különleges, így nem tudnék egy legemlékezetesebbet kiemelni. A legkedvesebb mind közül talán az volt, amikor csak ültünk az apartmanoknál esete a „tábortűz” mellett és beszélgettünk kötetlenül.

 

Kedvenc programot természetesen nehéz is lenne választani, hiszen rengetegen látták vendégül a Kihívókat. Pénteki napon az Egri várban tartott közönségtalálkozó előtt az 1552 Étteremben fogyasztották ebédjüket. Ezután pedig a Kaló Pince várta őket borkóstolóval egybekötött ízletes vacsorával. A szombati napot az Exit House szabadulószobáiban kezdték, majd a Líceum Varázstornya tartott érdekes bemutatót. Az ebédre az Excalibur Középkori Lovagi Étteremben került sor, majd az egri óriáskerék tetejéről is megcsodálhatták a kihívók a várost. Erre a napra is tartogattak egy különleges közönségtalálkozót, ahol ráadásul a város lakóival közösen perdültek táncra. A Szépasszonyvölgy sem hiányozhatott a sorból, így a napot a Wanda Borházban zárták.

 

– Eszterházys hallgatók láthatnak viszont kihívókat például a gólyatáborban?
– Mi mindig mesterkedünk valamiben ezért érdemes követni a facebook oldalunkat és a gólyatábor eseményt, hiszen ott minden kiderül. Viktor EHÖK-ösként biztosan ott lesz a gólyatáborban. Az, hogy esetleg a többiek is meglátogatnak-e minket egyelőre maradjon titok.

 

 

Kővári Viktort szintén megkérdeztük arról ő, mint EHÖK tag, Exatlon játékos és házigazda, hogyan élte meg a hétvégét.

– Hogyan fogadták a kihívók a hétvégi meghívást?
– Az ötlet már a játék során megfogalmazódott és akkor mondtam nekik, hogy lesz a verseny után csapatépítő hétvége, amiről úgy gondoltam remek alkalom, hogy a dominikai csapatot is összehozza. Most megünnepelhettük közösen is a játékban képviselt egységet és célt. A meghívásnak nagyon örült mindenki a csapatból. Sajnos három fő nem tudott részt venni egyéb elfoglaltság miatt, de mindenki más itt volt és egy vagy akár három éjszakát itt töltött Egerben. Még egy meglepetés vendég is volt, hiszen Dave a 2.évad győztese már a műsorban is velünk tartott ezért úgy éreztem neki is itt a helye.

 

 

– Közönségtalálkozók, Eger nevezetességei, borvacsorák és szabadulószoba. Melyik volt a kedvenc időtöltés?
Kedvenc programot nem tudnék kiemelni, mindegyik nagyon színvonalas volt. Az éttermek és borkóstolók esetén mindenhol nagyon finomat ettünk és ittunk. Bárhová mentünk a városba elképesztően kedvesen fogadtak minket.

 

– Milyen volt újra együtt lenni a kihívókkal a versenyen kívül is? Áruld el a rajongóknak, tervben van hasonló megmozdulás a jövőben is?
A csapattal nagyon jó volt újra együtt lenni. Annyira összekovácsolódtunk Dominikán több hónapon keresztül, szó szerint a dominikai családommá váltak és ha tehetném minél többször találkoznék velük. Azt elárulhatom, hogy biztosan lesz még közös megmozdulás. A nyáron még egy futóversenyre hívom el a csapatot, ahol közösen fogunk öt kilóméter futni. A másikról pedig annyit elárulok, hogy egy egyetemi rendezvény lesz, amit az EHÖK-kel szervezek, úgyhogy mindenképp kövessétek az oldalainkat, hogy te se maradjatok le róla.

 

 

Ha kíváncsi vagy hogyan élték meg az Exatlon kihívói a hétvégét, akkor minden exkluzív képet megtalálsz az EKE EHÖK facebook oldalán és a következő cikkben Wald Ákos meséli el neki mi tetszett a legjobban Egerben.0
komment

Reflektor

Találkozó: 45 év után újra a Líceumban
Különleges találkozót tartottak a 45 esztendeje az intézményünkben matematika-kémia szakon...
Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon
Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek...
Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait
Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen...