Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. augusztus 09. Emőd
Kultúra

Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon

Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje verseny döntőjét, amelyen kiemelt arany minősítést szerzett hallgatónk, Petrovics Adrienn.

Superior tanszállodánk igazgatója a borlovagrend új marsallja

Az Egri Bikavér Borlovagrend napokban tartott tisztújítása nyomán Dr. Vas István, a Hotel E*Stella igazgatója lett a szervezet marsallja.

Kollár Árpád: Milyen madár (Lekötelezők 4.)

Kollár Árpád Milyen madár című kötete (Csimota, 2014) már első belelapozáskor megragadja a figyelmünket. Nagy Norbert illusztrációinak köszönhetően egy vizuálisan is gazdag és értékes (gyerek)verseskötetet tarthatunk a kezünkben.

Doctor Strange az őrület multiverzumában - Filmkritika

Alapvetően nem tartom magamat óriási Marvel fanatikusnak, azonban mikor a „Pókember: Nincs hazaút” vetítése végén megláttam hogy a legújabb film a Doctor Strange vonalat fogja folytatni, akkor azért elkapott az izgatottság.

Gellérthegyi álmok az Egyetemi Színpad előadásában

Május másodikán egyetemünk társulata, az Egyetemi Színpad EKKE megtartotta premier előadását Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című művéből. Az érdeklődők az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági házban tekinthették meg a darabot, amelyet öt lány és négy fiú hallgató keltett életre.

Szellőztető

„Szellőztető” címmel előadás sorozat indult a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet programjában, a képzőművészetről, az épített és az elgondolt világról.

Eger centenáriumi emlékévvel tiszteleg Gárdonyi Géza előtt

Gárdonyi Géza, Eger egyik kiemelkedő írócsillaga száz évvel ezelőtt hunyt el. A városi kulturális intézmények és vállalkozások, továbbá a Főegyházmegye és az EKKE is összefogott, hogy egész éves programsorozattal, méltó módon tisztelegjen az „egri remete” munkássága, gazdag öröksége és máig ható szellemisége előtt.

Jól feltérképezett területen – Uncharted kritika

Már mozikban az Uncharted, a Sony és Tom Holland legújabb kollaborációja, ami nem reformálja meg a videójáték adaptációkról alkotott véleményünket, mégis lett annyira szórakoztató közönségfilm, hogy már az első hétvégén majd’ 80 ezer nézőt csábított be a hazai mozikba, és azt hiszem, emiatt megbocsájtható a kétes minőség is.

Reflektor

Találkozó: 45 év után újra a Líceumban
Különleges találkozót tartottak a 45 esztendeje az intézményünkben matematika-kémia szakon...
Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon
Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek...
Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait
Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen...