Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Kultúra

Akik buborékba zárták Egert – videó

Vártás Péter | 2013. szeptember 20. 19:15:38 | Utolsó frissítés: 3 éve
Jó érzés őszintén rácsodálkozni a világra. Mi is ezt tettük, amikor a Bubbleflash Eger buborékfújóival forgattunk a Líceum előtt. Szinte hihetetlen, hogy ez az egyszerű játék mennyire ámulatba tud ejteni mindenkit.

 

Talán mindenki emlékszik a búcsúkon és a kirakodóvásárokon némi aprópénzért vásárolható buborékfújó játékra, amelyet, ha kiürült, mosogatószeres vagy szappanos vízzel könnyedén újratölthettünk. Egy egri baráti társaságot nagyon megfogott gyermekkorunk egyik legkedvesebb szórakozása. Szerencsénkre ők még mindig nem nőttek ki a buborékok színes világából, és valószínűleg soha nem is fognak.

 

Dupla élvezet: nézni is csinálni is jó
Fotó: Vámosy Béla

 

A Bubbleflash Eger bő egy éve húzza az óriásbuborékokat Eger és az ország különböző pontjain. A hevesi megyeszékhelyen tartott rögtönzött bemutatóik során is láthattuk: gyermekeket és felnőtteket egyaránt lenyűgözik. Utóbbiak talán arra gondolnak, hogy sok-sok éve még ők rohangáltak a színes kis gömbök után.

 

Borékba zárt színes világ.                                                                                Fotó: Vámossy Béla

 

Ahol a csapat sátrat bont, tömegek gyűlnek köréjük perceken belül. Megszokták már a figyelmet, a csillogó szempárokat és a gyerekek boldog sikítását. Hogy mire is jó az óriásbuborék? A csapat elmondása szerint mindez kikapcsol, gyönyörködtet és meg is nevettet. Mindezt nekünk is bebizonyították, hiszen megkértük őket, hogy kameráink előtt „varázsoljanak” nekünk és a Líceum környékén összegyűlt bámészkodóknak. Történelmi pillanat ez a mostani, hiszen ez a Paletta Online első saját videója.

 

 2
komment

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...