Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Kultúra

Egy elveszett kiállítás a B épületben

Buzsik Alexandra | 2013. október 07. 23:52:22 | Utolsó frissítés: 8 éve
A megszokottól eltérő helyszín, eltérő megnyitó, eltérő kiállítás – olykor nem árthat átgondolni, hol és hogyan érdemes megnyitni egy, a főiskolások egyébként értékes munkáit bemutató tárlatot.

 

Akik gyakorta járnak különféle tárlatokra, azok – ha esetleg összehasonlítják a Hallgatói Galériával – gondolhatják, hogy a B épület nem éppen a legmegfelelőbb terep a különféle művészeti alkotások bemutatására. Most ráadásul ennek módja is hagyott némi kívánnivalót maga után.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

Ahogy megérkeztünk a Bölcsész Hét keretein belül szervezett, Kiállítás a művésztelepi munkákból c. tárlat hétfői megnyitójára, már érezni lehetett, hogy nem feltétlen ez lesz a rajzosok legemlékezetesebb bemutatója. Mindössze 6-8 érdeklődő hallgató várta a nyitóbeszédet, amelyet – oktatók híján – Gulyás Benedek, az Eszterházy Károly Főiskola elektronikus ábrázolás szakos hallgatója tartott. Egyébként roppant szimpatikusan, néhány szóban ismertette a művésztelepet, beszélt arról, hogyan is képzeljük el az ott folyó alkotást, majd szerényebb tapsviharral kísérve végül megnyílt a tárlat.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

Gulyás Benedek kérdésünkre elmondta, hogy az alkotókat és csoporttársait képviselve vezette fel a tárlatot, ahol egyébként rendkívüli és magával ragadó képek is helyet kaptak. Érdekességük – egy-két kivételtől eltekintve – egyebek közt az, hogy mindegyik témája valamilyen idézet vagy szó köré épül, a fiatal művészek ezt próbálták meg ábrázolni saját elképzelésük szerint.

 

 
Fotó: Merényi Zita  

 

A művésztábor egyébként a kapcsolatépítésről, az egymás felé nyitásról, mások alkotásainak megismeréséről is szól. A megnyitó most ezt annyira nem tükrözte.

 

Képgalériánk IDE KATTINTVA megtekinthető.2
komment

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...