Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. szeptember 29. Mihály
Kultúra

Nemzetközi siker a mozgóképesektől

2013. szeptember 11. 22:47:22 | Utolsó frissítés: 8 éve
Rangos külföldi elismerést és jelentős pénzjutalmat zsebelhettek be főiskolánk filmesei: megosztott fődíjjal jöttek haza egy nemzetközi műhely gálájáról.

 

Az Eszterházy Károly Főiskola három mozgóképszakos hallgatójának Eltáv/Leave című filmterve nyerte Prágában az idei MIDPOINT Közép-Európai Forgatókönyvíró Műhely legjobb kisjátékfilmjének járó megosztott fődíját és a vele járó 1500 eurót. A másik díjazott a prágai FAMU-n végzős Jan Tesitel David című filmterve volt.

 

 

A két részletben, júniusban Szlovákiában és augusztusban Csehországban tartott nemzetközi műhelyen – a berlini DFFB , a prágai FAMU, a bukaresti UNATC, a pozsonyi VSMU, a Lodz-i Filmfőiskola, a budapesti SZFE hallgatói mellett – az Eszterházy Károly Főiskoláról Papp Éva, Bilincsi Karola és Nagy Dávid László vett részt. Az ott elnyert rangos díjat a saját diplomafilmjük elkészítésére fordíthatják majd.

 

Az idén ötödik alkalommal megrendezett, a nemzetközi filméletben magasan jegyzett műhely tanárait a new york-i Columbia Egyetem, a prágai FAMU és – Bollók Csaba filmrendező személyében – az Eszterházy Károly Főiskola delegálta.0
komment

Reflektor

Új blog Bordeaux-ból: hajrá Laura!
Franciaországból jelentkezik a következő hónapokban Varga Laura Nóra szőlész-borász...
Rék-à-Bordeaux: résumé de San Francisco
Takács Réka záró blogjában összegzi a Bordeaux-i tanulmányok élményeit.
Találkozó: 45 év után újra a Líceumban
Különleges találkozót tartottak a 45 esztendeje az intézményünkben matematika-kémia szakon...