Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Kultúra

Kávé: többlet az élethez

Startol a gép, „nyílik a net” és hopp, elénk ugrik, hogy ünnepnapra ébredtünk: a Kávé Világnapja van!

Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon

Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje verseny döntőjét, amelyen kiemelt arany minősítést szerzett hallgatónk, Petrovics Adrienn.

Superior tanszállodánk igazgatója a borlovagrend új marsallja

Az Egri Bikavér Borlovagrend napokban tartott tisztújítása nyomán Dr. Vas István, a Hotel E*Stella igazgatója lett a szervezet marsallja.

Kollár Árpád: Milyen madár (Lekötelezők 4.)

Kollár Árpád Milyen madár című kötete (Csimota, 2014) már első belelapozáskor megragadja a figyelmünket. Nagy Norbert illusztrációinak köszönhetően egy vizuálisan is gazdag és értékes (gyerek)verseskötetet tarthatunk a kezünkben.

Doctor Strange az őrület multiverzumában - Filmkritika

Alapvetően nem tartom magamat óriási Marvel fanatikusnak, azonban mikor a „Pókember: Nincs hazaút” vetítése végén megláttam hogy a legújabb film a Doctor Strange vonalat fogja folytatni, akkor azért elkapott az izgatottság.

Gellérthegyi álmok az Egyetemi Színpad előadásában

Május másodikán egyetemünk társulata, az Egyetemi Színpad EKKE megtartotta premier előadását Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című művéből. Az érdeklődők az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági házban tekinthették meg a darabot, amelyet öt lány és négy fiú hallgató keltett életre.

Szellőztető

„Szellőztető” címmel előadás sorozat indult a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet programjában, a képzőművészetről, az épített és az elgondolt világról.

Eger centenáriumi emlékévvel tiszteleg Gárdonyi Géza előtt

Gárdonyi Géza, Eger egyik kiemelkedő írócsillaga száz évvel ezelőtt hunyt el. A városi kulturális intézmények és vállalkozások, továbbá a Főegyházmegye és az EKKE is összefogott, hogy egész éves programsorozattal, méltó módon tisztelegjen az „egri remete” munkássága, gazdag öröksége és máig ható szellemisége előtt.

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...