Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. augusztus 09. Emőd
Oktatás

Álmok Álmodói 20 kiállítás

2022. február 21. 14:12:03 | Utolsó frissítés: 6 hónapja
Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok címmel 2022. február 15-én tudomány- és technikatörténeti kiállítás nyílt a Millenárison, melynek az ismeretátadáson és szórakoztatáson kívül határozott célja az is, hogy irányt mutatva inspirálja a jelen és jövő gondolkodóit.

 

 

Közel 600 géniusz, valamint a mai életünket is meghatározó találmányaik ismerhetők meg a kiállításon.

 

A témák között szerepel a mobilitás, ahol egy különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások, emellett a vasúthálózat fejlődése is megelevenedik. Az orvoslást és élettudományokat bemutató térben a múlt vívmányai mellett napjaink eredményei is helyet kapnak a járványtörténettől a nanotechnológiáig. A kiállítótérben az infokommunikáció, valamint az ipar- és energiaszektor leleményei is bemutatkoznak: Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tevő eredményekig. mezőgazdaság témája köré épített látványos részben többek között a precíziós gazdálkodásról és a vertikális farmokról tudhatnak meg többet a látogatók. A tárlat egyik legizgalmasabb részének a tér tudománya nevet viselő kiállításrész ígérkezik. A matematika, a repüléstudomány, az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR és dómvetítés teszi emlékezetessé.

 

A különböző bemutatott tudományterületek boncolgatása közben ráeszmélhetünk, hogy az itt bemutatott találmányok nélkül könnyen középkori viszonyok között találnánk magunkat. A mindennapjainkra való vonatkoztatások, jövőbemutató témafelvetések miatt a szakmai ismeretek spektrumának szélesítése és a szakosodás szempontjából is számos lehetőséget nyújt a kiállítás és tervezett kísérőrendezvényei.

 

Annak érdekében, hogy minél több felsőoktatási intézményben tanuló hallgatóhoz eljuthasson az egy éven át nyitvatartó tárlat üzenete, szeretnénk a hallgatók számára kedvezményes, csoportos látogatói jegyárat felajánlani az alábbiak szerint: 

 

Csoportos diák napijegy 10+1 fő: 34.990,-
Csoportos diák napijegy minimum 20 fő: 3190,- Ft/fő
Kedvezményes diák napijegy: 3490,- Ft/fő

További jegyárak:
 https://millenaris.hu/hu/jegyek

 

A kiállításra történő utazáshoz csoportok részére a MÁV 100%-os, egyéni látogatók számára 50%-os kedvezményt biztosít.

További részletek:
https://millenaris.hu/almokalmodoi/hasznos-informaciok/

 

Jegyigényüket jelezzék ezen a linken, csoportok menüpont alatt:

https://millenaris.hu/almokalmodoi/hasznos-informaciok/0
komment

Reflektor

Találkozó: 45 év után újra a Líceumban
Különleges találkozót tartottak a 45 esztendeje az intézményünkben matematika-kémia szakon...
Kiemelt Arany minősítést szerzett hallgatónk Siófokon
Május utolsó hétvégéjén, Siófokon rendezték meg a XII. Országos Népek Tánca-Népek...
Egy brazil lány, aki Egerben igyekszik megvalósítani álmait
Rochane Moura Fé, röviden Roxy jelenleg zenekultúra szakon tanul egyetemünkön. Egyenesen...