Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2023. február 01. Ignác
Oktatás

„Eljött Tokaj Bordeauxba”

Varga Laura Nóra | 2022. november 14. 10:53:28 | Utolsó frissítés: 1 éve
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre? Varga Laura Nóra blogjából kiderül!
A két felsőoktatási intézmény együttműködése, valamint az EKKE ösztöndíja révén 10 hónapon át Bordeaux-ban folytatja tanulmányait Varga Laura Nóra. Kérésünkre arra törekszik, hogy bemutassa: milyen hallgatónak lenni a világ egyik legismertebb borvidékének szívében. Laura kéthetente jelentkezik Franciaországból és blogot vezet itt, a Palettán!

 

Sziasztok!
Kezdem azzal, ami talán a legérdekesebb lehet: Eljött Tokaj Bordeauxba :D
Lapozgattuk az órarendet valamelyik nap, hogy mi vár ránk és egy magyar tanárom nevét felismertem a tanárok közül. Ééés igen, valóban jól láttam, kijött az egyik tanárunk Bordeauxba és hozott magával egy elég szép tételsort Tokajból. Tekintve, hogy mindenki a száraz vonalat kedveli, egész meglepő volt, hogy csak dicséreteket kaptak a borok, illetve plusz pont még, hogy a végén volt egy sauternes-i tétel is és a csoport tetszését mégis egyöntetűen Tokaj nyerte el. Pedig tényleg úgy futottunk neki ennek a kóstolónak, hogy „de azért lesznek száraz tételek is, ugye?”; „aahh, én annyira nem kedvelem az édes vonalat…” :D. Azért jó volt látni a végén, hogy nem csalódottak, sőt.

 


A nyelvünk meg, mint megtudtam, fura :D Hallottak már pár szót magyarul a csoporttársaim, tudnak is párat, de talán most hallottak először normális, hosszabb beszélgetést magyarul. Próbálták bármihez is hasonlítani, de nem igazán jártak sikerrel.

 


Ez után volt egy hét szünetünk, amikor is Baszkföldön kötöttünk ki, mivel pár órányira vagyunk csak a határtól. Eredetileg amúgy más tervünk lett volna, de a főszervezőnk lesérült az utolsó pillanatban, úgyhogy viszonylag gyorsan kellett egy új terv. Szóval így kötöttünk ki Spanyolországban. Ha voltatok már az ország ezen részén, akkor biztos vagyok benne, hogy tapasztaltátok, hogy hiába vagytok ugyan abban az országban, érezhető azért különbség az egész kisugárzásában, vagy akár a gasztronómiában (a jó baszk sajttorta ugye) is. Ha viszont még nem voltatok, akkor mindenképp vegyétek fel a bakancslistátokra, megéri!

 

 

Ó, és egyébként beléptünk novemberbe, ami azt jelenti, hogy holnap megyünk szüretelőkombájnt vezetni. Ha túléljük, jelentkezem (just kidding :D). De egyébként mindenképp beszámolok majd erről is persze két hét múlva. Meg remélem még sok más érdekes dologról.

 

 

Addig is elköszönök, legyetek jók! ????0
komment

Reflektor

A Slam Poetry és a szavak ereje
A szó elszáll, az írás megmarad. Így van-e ez akkor is, ha a Slam Poetry beszédes műfajában...
„Jó érzéssel tölt el, hogy ennyire jólesik nekik, hogy ott vagyunk”
Benedek Marcell az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés-biológia tanár szakos...
Ünnepek után csodás chateau-látogatások
Ha EKKE-hallgatóként Bordeaux-ban borásznak tanulsz, lehet honvágyad? Persze...