Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2023. február 01. Ignác
Oktatás

Filmes díszletben a kommunikációs hallgatók

Gábor Fanni | 2022. december 07. 08:44:45 | Utolsó frissítés: 1 éve
Tanulmányi kiránduláson vehettek részt az egyetem kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatói és oktatói, a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet szervezésében.

Első évfolyamtól a végzősökig mindenki szívesen jelentkezett a programokra. Elsőként Ózdra, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba látogathattak el, ahol a különböző díszletekbe ülhettek be és próbálhatták ki azokat, valamint híresebbnél híresebb filmekről tudhattak meg több érdekes információt, kulisszatitkot. Betekintést kaptak egy-egy film díszlettervezésének folyamatába és a jelmeztervezés különböző lépéseibe is. Itt többek között megtekinthették hogyan készült a híres Egri csillagok film szereplőinek jelmezei.

 

 

Következő állomás a Digitális Erőmű volt, szintén Ózdon. Itt először egy izgalmas csapatépítő lézer harc csatán vehettek részt a diákok, ami mindenki számára nagyon érdekes élmény volt. Kettő csapatot alkottak a diákok, ahol az első évfolyamosok álltak ki a második és harmadik évfolyamosok ellen. Szoros küzdelem volt, a végén a felsőbb évesek arattak győzelmet.

 A bemelegítés után megmutatták a régi erőmű felépítését és működését. Mivel az épület számos része eredeti állapotában megmaradt, így tényleg valós képet kaptak a diákok az intézmény korhű, valódi kinézetéről. Természetesen az erőmű már csak múzeumként üzemel, viszont az eredeti berendezések miatt olyan érzésük lehetett, mintha bármelyik percben egy üzemképes erőmű belsejében találnák magukat. Ehhez az élményhez az is hozzájárult, hogy megtekinthettek eredeti berendezéseket, amik még az erőmű működéséből maradtak hátra. Mára az épület a múzeum mellett oktatóremeknek ad helyet, hiszen itt található a Miskolci egyetem gépészmérnöki karának pár osztályterme is.
Köszönjük a lehetőségek és az élményeket a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézetnek, illetve a kísérő és szervező oktatóknak, Dr. Hulyák- Tomesz Tímea és Madarász Judit tanárnőknek!0
komment

Reflektor

A Slam Poetry és a szavak ereje
A szó elszáll, az írás megmarad. Így van-e ez akkor is, ha a Slam Poetry beszédes műfajában...
„Jó érzéssel tölt el, hogy ennyire jólesik nekik, hogy ott vagyunk”
Benedek Marcell az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés-biológia tanár szakos...
Ünnepek után csodás chateau-látogatások
Ha EKKE-hallgatóként Bordeaux-ban borásznak tanulsz, lehet honvágyad? Persze...