Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2023. február 01. Ignác
Oktatás

Kombájn, hálaadás, innováció

Varga Laura | 2022. december 07. 08:59:55 | Utolsó frissítés: 1 éve
Minden szőlész-borász szakos hallgató életében eljön a pillanat, hogy permetezőkkel álmodik... Vagy ehhez kell Bordeuax és a Vinitech? Most kiderül!
A két felsőoktatási intézmény együttműködése, valamint az EKKE ösztöndíja révén 10 hónapon át Bordeaux-ban folytatja tanulmányait Varga Laura Nóra. Kérésünkre arra törekszik, hogy bemutassa: milyen hallgatónak lenni a világ egyik legismertebb borvidékének szívében. Laura kéthetente jelentkezik Franciaországból és blogot vezet itt, a Palettán!

 

 

 

Halihó!

 

Kicsit megkésve ugyan, de itt a következő élménybeszámoló!
Szóval folytatnám is ott, ahol abbahagytam.
Voltunk szüretelő kombájnt vezetni. Zseniális, de komolyan. Persze igényli a gyakorlást, és viszonylag könnyen rá lehet érezni. Plusz előtte van egy kör VR gyakorlás is, ami jó, meg nagy buli (ha nem leszel rosszul), de azért az igazi kombájn elsőre kicsit para. Egy joystick-ot kell kezelni, nincsenek pedálok, ha rááll az ember keze, kényelmesebb, mint mondjuk az a traktor, amit előzőleg vezettünk.

 

 


Ugye említettem már, hogy a csoport fele amerikai? Ami azt jelenti, hogy a csoport másik fele részt vett élete első hálaadásán. Már értem, miért szeretik ennyire :D Gondolom az nem titok, hogy az evésen van a hangsúly, ugyanakkor a kis játékok, sztorik arról, hogy ki miért hálás, meghitté teszik ezt az ünnepet.

 


Aztán voltunk a Vinitechen! Idén Bordeauxban szervezték meg, szóval csak a reggeli villamosnyomorral kellett megküzdenünk érte :D Három nap a Vinitech, rengeteg infóval, igazából sokkal többel, mint amit ennyi idő alatt be lehet fogadni, bárhova nézünk innovációk, újdonságok és nyilván, legszívesebben minden kiállítóval beszélne az ember. Azért valljuk be, erre három nap nem elég :D Négy csoportra bontva dolgozunk különböző projekten, és a Vinitech során az volt a feladatunk, hogy gyűjtsünk annyi információt a projektünkhöz kapcsolódóan, amennyit csak tudunk. Én a kórokozók és kártevők csoportban vagyok… mondanom sem kell, a harmadik nap végére permetezőkkel álmodtam :D Egyébként elég sok közös munka van, ami tök jó, és eddig ez a legnagyobb projektfeladatunk.

 


Szerintem ezt még nem mondtam, de a campuson élnek cicák, 5-6 legalább. Ők mindenki macskái, mindig másnál lebzselnek, ahogy épp kedvük tartja, tegnap én voltam a kiváltságos. Az élet apró örömei, haha :D De nem tartott sokáig sajnos, mert mentünk borászatokat látogatni a „portes ouvertes” alkalmából, ami igazából annyit tesz, hogy évente egyszer minden régióban egy hétvége alkalmáig minden résztvevő borászathoz el lehet látogatni mindenféle előzetes bejelentkezés nélkül, körülnézhettek, feltehetitek a kérdéseiteket, kóstolhattok, stb., szóval jó kis dolog ez.
Azt hiszem kifogytam a sztorikból mostanra, de két hét múlva jelentkezem, hali addig is! ????

 0
komment

Reflektor

A Slam Poetry és a szavak ereje
A szó elszáll, az írás megmarad. Így van-e ez akkor is, ha a Slam Poetry beszédes műfajában...
„Jó érzéssel tölt el, hogy ennyire jólesik nekik, hogy ott vagyunk”
Benedek Marcell az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem testnevelés-biológia tanár szakos...
Ünnepek után csodás chateau-látogatások
Ha EKKE-hallgatóként Bordeaux-ban borásznak tanulsz, lehet honvágyad? Persze...