Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói portálja

2022. december 01. Elza
Oktatás

Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor

2022. október 25. 13:58:15 | Utolsó frissítés: 2 hónapja
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek a mesélni valók a Bordeux-ban ösztöndíjjal tanuló Varga Laura Nóra blogjában.
A két felsőoktatási intézmény együttműködése, valamint az EKKE ösztöndíja révén 10 hónapon át Bordeaux-ban folytatja tanulmányait Varga Laura Nóra. Kérésünkre arra törekszik, hogy bemutassa: milyen hallgatónak lenni a világ egyik legismertebb borvidékének szívében. Laura kéthetente jelentkezik Franciaországból és blogot vezet itt, a Palettán!

 

Halihó!
Annyira most nem volt egyszerű dolgom megírni ezt a bejegyzést, mivel az idő nagy részében órákon vagyunk. Ez persze tök jó, rengeteg hasznos dolog hangzik el, plusz imádom, hogy ennyire interaktívak az órák, ugyanakkor erről jóval nehezebb sztorizni, mint a kajakozásról, pincelátogatásokról, kóstolókról. A végére mégis szépen összegyűltek a mesélni valók, kezdem is.

 


Itt, Bordeaux-ban a kóstolásra igen nagy hangsúlyt fektetnek, ami zseniális! Ami még kifejezetten hasznos, hogy különböző aromakomponenseket is mutatnak, így a későbbiekben ezeknek a felismerése is könnyebben megy, illetve a tanulás is sokkal egyszerűbb ilyen módon. Amit viszont mindenképp ki szeretnék emelni a kóstolások közül (és egyébként nektek is javaslom, hogy próbáljátok ki, ha még nem tettétek), hogy különböző stílusú zenével kóstoltok. Elképesztő, hogyan változik meg ugyanaz a tétel a különböző stílusú zenék hatására.

 

 

 

A napokban jártunk egy másik sulinál, ahol különböző gépeket próbálhattunk ki. Most a sorközművelés volt terítéken, de novemberben visszatérünk még egyszer, akkor pedig a szüretelő kombájnnal fogunk közelebbi barátságot kötni. Van nagyon jó kis gyakorlópályájuk, ahol - nyilván nem véletlenül - nincs szőlő, csak gaz. Amikor ezt megtudtuk, nem kicsit könnyebbültünk meg, eléggé paráztunk ugyanis, hogy nehogy valami kárt okozzunk az ültetvényben… Egyébként mielőtt bemennél a sorközökbe, bójákkal is van egy gyakorlóköröd, hogy mégis, a lehető legkevesebb kár keletkezzen, úgyhogy ki van ez találva okosan, persze.

 

 

 

No és ahogy azt mondtam az elején is: a csapatépítőknek vége. (Na jó, egyébként ez sem igaz, szerveztek egy közös ebédet a szakon lévőknek a héten, világi jó kajákkal. És persze borral :D). Elkezdődött az oktatás és azért most is igyekszünk feltalálni magunkat: borklubokat szervezünk, most voltunk egy pezsgőkóstolón a hétvégén, ahol életemben először kóstoltam osztrigát, ééés meglepően jó volt.

 

Szóval összességében továbbra is csak jó dolgokról tudok beszámolni. Imádom, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi élménnyel lehet gazdagodni külföldi hallgatóként itt, Bordeaux-ban!

 

Két hét múlva jelentkezem megint, addig gyűjtögetem a sztorikat, ti pedig legyetek jók!
Laura0
komment

Reflektor

„Eljött Tokaj Bordeauxba”
Hogyan kerül egy szép tokaji sor Bordeauxba? Miért került az ember véletlenül Baszkföldre?...
Üdv Bordeux-ból, avagy zenei zamatok és traktor
Az interaktív órák mellett is szépen összegyűltek Lauránál a mesélni valók.
Országos Népmese-konferencia – Élménybeszámoló hallgatói szemmel
Magyartanár szakos hallgatóként mindig szerettem a meséket, ezért nagyon megörültem, amikor...